Κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Τουρκίας μετά τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις

Τι είπε στο δελτίο ειδήσεων του Star o γεωπολιτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης-Πρώτη ανάρτηση: 01-01-2017 23:12

Την επίθεση που σημειώθηκε στο κλαμπ Reina στην Τουρκία, σχολίασε στο δελτίο ειδήσεων του Star ο γεωπολιτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης.

«Τέτοιες ενέργειες δεν είναι  ένα μεμονωμένο περιστατικό γιατί έγιναν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Αυτό μοιάζει με το εξής φαινόμενο. Είναι σαν να ρίχνουμε κάτω τη βενζίνη και να περιμένουμε κάποιος να ανάψει το σπίρτο και να πάρει φωτιά. Όλες αυτές οι αφίσες, όπως αυτή που κρεμάσαν σε πολλές πόλεις και απεικονίζει έναν Τούρκο μουσουλμάνο να χτυπά τον Αη- Βασίλη σημαίνει πως «εμείς είμαστε Μουσουλμάνοι, δεν γιορτάζουμε τον Αη-Βασίλη και την Πρωτοχρονιά, οπότε αν θέλουμε να την γιορτάσουμε θα το κάνουμε έτσι όπως στην αφίσα » είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Σάββας Καλεντερίδης και πρόσθεσε:

 

«Δείχνει μία κατεύθυνση, δηλαδή ότι όποιος γιορτάζει τον Αη-Βασίλη και την πρωτοχρονιά είναι εχθρός, τον βαράμε. Είναι μία στρατιωτική παρακρατική οργάνωση που τους τελευταίους μήνες, το τελευταίο διάστημα, έχει ταυτισθεί με το κόμμα δικαιοσύνης και ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν, εκεί λοιπόν έχει στηθεί το σκηνικό της βίας και της τρομοκρατίας και βρίσκεται κάποιος που εκμεταλλεύεται την δυναμική που επικρατεί στην κοινωνία ο οποίος ρίχνει τις σφαίρες και γίνεται το τραγικό που είδαμε να συμβαίνει στην Τουρκία»

Στη συνέχεια ο γεωπολιτικός αναλυτής απάντησε και στο αν θεωρεί πως ό, τι  δυτικό υπάρχει στην Τουρκία κινδυνεύει;

«Υπάρχει η παράμετρος του  Βυζάντιου στην Τουρκία και γι’ αυτό υπάρχει σε κεντρικό επίπεδο η κατεύθυνση να χτυπηθούν όλες αυτές οι ενέργειες, ούτως ώστε σταδιακά η Τουρκία να γίνει μία πλήρως μουσουλμανική εξισλαμισμένη χώρα. Επειδή είδα τις τούρκικες εφημερίδες στο σύνολό τους, όταν αναφέρονται σ’ αυτό να λένε “να τι οδήγησε στην επίθεση στο Reina και αναγκάστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός να πει ψέματα” ντύθηκε ως Αη- Βασίλης για να μην γίνει αντιληπτός και χτύπησε όσους διασκέδαζαν και έπιναν αλκοόλ, το οποίο απαγορεύεται στην μουσουλμανική κοινωνία. Στήθηκε ένα σκηνικό από άφρονες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης και του ισλαμικού κόμματος της Δικαιοσύνης και  Ανάπτυξης και απλά βρέθηκε κάποιος που έριξε το σπίρτο. Ίσως να ανακαλύψουμε πως πίσω από αυτή την ενέργεια βρίσκεται το ισλαμικό κράτος, λόγω της επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη στην πόλη Αλ-Παμπ όπου η Τουρκία αναγκάστηκε για να αποτρέψει την συνένωση των κουρντικών  καλντερών να συγκρουστεί με τους τζιχαντιστές»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top