«Ένεση» ρευστότητας από την Google στην...Ελλάδα!

879.000 ευρώ σε ψηφιακά μέσα της χώρας μας

«Ένεση» ρευστότητας από την Google στην...Ελλάδα!

​Με 150 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει η Google 128 ψηφιακά μέσα ενημέρωσης 23 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και ελληνικά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Digital News Initiative».

Όπως υποδεικνύουν τα στοιχεία που έδωσε η εταιρεία στη δημοσιότητα, τη μερίδα του λέοντος (4,9 εκατ. ευρώ) λαμβάνουν τα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία, ενώ στην Ελλάδα συνολικά θα δοθούν περίπου 879.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, δεν μπορεί προς το παρόν να αποκαλύψει τους «τυχερούς» που θα λάβουν τη χρηματοδότηση, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία ενημέρωσης των συμμετεχόντων. Για το λόγο αυτό περιορίζεται στην αναφορά μερικών ενδεικτικών παραδειγμάτων που αποτελούν «έμπρακτη απόδειξη για το πώς ο νέος τρόπος σκέψης μπορεί να τεθεί στην υπηρεσία της ψηφιακής δημοσιογραφίας».

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του διαδικτυακού κολοσσού, Sundar Pichai, κατατέθηκε «τεράστιος αριθμός αιτήσεων», ενώ ανέφερε ότι ο επόμενος «γύρος» ενισχύσεων θα ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι.

Η Google διευκρινίζει ότι τα «χρηματικά έπαθλα» θα διατεθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών και προγραμμάτων στο πεδίο της ψηφιακής ενημέρωσης και της καινοτομικής δημοσιογραφίας. Οι ενισχύσεις δίνονται σε μέσα ενημέρωσης κάθε είδους και μεγέθους, από νεοφυή έως παραδοσιακά και καθιερωμένα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top