Ιταλία: Στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες μαθητές λυκείων και φοιτητές πανεπιστημίων

Για τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση Ρέντσι στο εκπαιδευτικό σύστημα

Ιταλία: Στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες μαθητές λυκείων και φοιτητές πανεπιστημίων

​Δεκάδες χιλιάδες μαθητές λυκείων και φοιτητές πανεπιστημίων βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν με συνθήματα κατά των αλλαγών στο εκπαιδευτικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

«Σχολείο για όλους, επισφαλής εργασία για απολύτως κανέναν», γράφει πανό το οποίο κρατούν φοιτητές που βρίσκον��αι στην κεφαλή της πορείας, στο Τορίνο, ενώ στην Νάπολη ένα από τα κύρια συνθήματα είναι «κατώτατο εγγυημένο εισόδημα για κάθε πολίτη».

Στην Φλωρεντία, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση αμφισβητούν την μεταρρύθμιση του εργασιακού - η οποία καθιστά ευκολότερες τις απολύσεις - που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση.

Οι φοιτητές έκαναν γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα οργανωθούν πάνω από 1.000 συνελεύσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας, στα πλαίσια μιας αδιάκοπης κινητοποίησης.

Σε όλη την Ιταλία οι μαθητές απείχαν εναντίον της μεταρρύθμισης του "καλού σχολείου", με την κατηγορία ότι θέλουμε να ξεπουλήσουμε το δημόσιο σχολείο στους ιδιώτες.

Αυτή η παλιά νοοτροπία είναι αυτή που συνεισέφερε να φθάσει στο 44% η νεανική ανεργία και στα 2 εκατομμύρια τα άτομα που δεν διαβάζουν και δεν εργάζονται και τα ποσοστά σχολικής εγκατάλειψης στο 17%", τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Γκαμπριέλε Τοκαφόντι του κεντροδεξιού NCD.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top