Συνελήφθη διαβητολόγος που έγραφε το Ozempic για αδυνάτισμα

Φέρεται να είχε συνεργό μια νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας

Ενέσεις Ozempic, το οποίο χρησιμοποιείται για τον διαβήτη τύπου 2, σε ασθενείς που ήθελαν να αδυνατίσουν και όχι σε διαβητικούς, κατηγορείται πως συνταγογραφούσε ένα διαβητολόγος στο Αγρίνιο.

Ο διαβητολόγος φέρεται να είχε γράψει τις πολύτιμες ενέσεις, που είναι σε έλλειψη και αναζητούν πολλοί συμπολίτες μας, σε τουλάχιστον 13 γυναίκες που απλά είχαν παραπανίσια κιλά.

Εξαδάκτυλος στο star.gr: «Τα φάρμακα των διαβητικών δεν είναι αδυνατιστικά»

«Γιατρέ μου πως θα βγω το καλοκαίρι στην παραλία. Γράψε μου σε παρακαλώ το φάρμακο για το  αδυνάτισμα!», ήταν μερικά από τα μηνύματα των πελατισσών του. Μάλιστα, συνεργός του φέρεται να ήταν μια νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας της πόλης.

Πώς ο παιδόφιλος της Ομόνοιας έπαιρνε τα νούμερα από τα τηλέφωνα ανήλικων

«Περίπου στις 11 ήρθαν άτομα από το Εσωτερικών Υποθέσεων και παραλάβανε από τη μονάδα μου έναν γιατρό και μια νοσηλεύτρια. Μίλησαν με τους δυο τους και στη συνέχεια τους παραλάβενε και φύγανε», είπε ο συντονιστής του Κέντρου Υγείας Αγρινίου, Βασίλης Σκορδάς.

Καλαμάτα: Σοκάρει το βίντεο ντοκουμένο από το τροχαίο με πατίνι

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δεκάδες φάρμακα στο ιατρείο και σπίτι του γιατρού και της νοσηλεύτριας και 2.300 ευρώ σε μετρητά.

Πύλος: Το σκάφος λίγο πριν το ναυάγιο - «Τα γυναικόπαιδα ήταν στα αμπάρια»

Το Ozempic, όμως, δεν ήταν το μοναδικό φάρμακο που έγραφε δίχως λόγο. Υπολογίζεται ότι μέσα σε ένα εξάμηνο έγραψε 9.268 συνταγές φαρμάκων, αξίας 154.403 ευρώ. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται ότι τα χορηγούσε σε ανασφάλιστους, που δεν έχουν συμμετοχή και στη συνέχεια του τα επέστρεφαν.

Η ζημιά για το Δημόσιο υπολογίζεται σε 120.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top