Πισπιρίγκου: Καλείται ως ύποπτη για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας

Μέσα στην εβδομάδα θα την επισκεφθούν οι Αξιωματικοί στις φυλακές

Καλείται ως ύποπτη για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας η Ρούλα Πισπιρίγκου από την εισαγγελία.

Οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών κ.κ. Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, αφού μελέτησαν το φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ύποπτη είναι η μητέρα των παιδιών.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι δύο εισαγγελείς απέστειλαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν κατάθεση ανωμοτί από την ήδη προφυλακσιμένη Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Πάτρα: «Καταπέλτης» η ψυχολόγος που εξέτασε την Πισπιρίγκου μέσα στη φυλακή

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αναμένεται άμεσα -πιθανότατα και εντός της εβδομάδας- να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη προκειμένου να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία, ώστε η ίδια και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Όταν ολοκληρωθεί το στάδιο παροχής εξηγήσεων τότε η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς για να αποφασίσουν εάν θα ασκηθεί νέα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Αν αποδειχθεί ότι το έκανε η Ρούλα, θα τη σκοτώσω»

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερες από πενήντα καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου, γιατρούς, νοσηλευτές και η ιατροδικαστική έκθεση των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία.

Οι ιατροδικαστές αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες. Παράλληλα, απέκλεισαν μία σειρά από αίτια τα οποία θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει το θάνατο των δύο κοριτσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απέκλεισαν το ενδεχόμενο αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί, ενώ σε ό,τι αφορά το μικρότερο από τα παιδιά, την Ίριδα το έργο των ειδικών ευκολότερο καθώς είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα που ξαναμπήκαν στο τραπέζι των ιατροδικαστών.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η ανάκριση αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Η 18η τακτική ανακρίτριας μέσα σε 2,5 μήνες ολοκλήρωσε την έρευνά της και έτσι τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top