Λιγνάδης: Ο Κούγιας δεν κατέθεσε τις αναφορές κατά εισαγγελέων και δικαστών

Του ζήτησαν να τις στείλει... ταχυδρομικά

Όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Βαγγέλη Γκούμα ο Αλέξης Κούγιας, μετά την απόφαση για προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη- 26/02/21

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας δεν κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τις αναφορές σε βάρος όλων των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Υπόθεση Λιγνάδη: Αναφορές Κούγια στον Άρειο Πάγο- Σκληρή απάντηση από ΕΔΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κωνσταντίνου Γεώργιζα, λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται στο ανώτατο δικαστήριο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η γραμματεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δε δέχθηκε τις αναφορές, καθώς δεν είχαν τον χαρακτήρα του επειγόντως και του υπεδείχθη να αποσταλούν ταχυδρομικά ή μέσω Courrier.

Υπόθεση Λιγνάδη: Αίτημα για κατάσχεση του κινητού και των υπολογιστών του

Διευκρινίστηκε, δε, ότι ακόμη και για τις επείγουσες περιπτώσεις, αναγκαίο είναι να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία για να καθοριστεί ραντεβού.

Υπόθεση Λιγνάδη: «Μηνύσεις και αγωγές εναντίον όσων τον συκοφάντησαν»

Κούγιας για Λιγνάδη: «Μένει στη φυλακή ένας αθώος άνθρωπος»

Νωρίτερα, σε δήλωσή του ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε πως ζητά να αντιμετωπιστεί ο πελάτης του, όπως όλοι οι Έλληνες, επαναλαμβάνοντας πως έχει καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. 

Λιγνάδης: Αυτό είναι το κελί που κρατείται στις φυλακές Τρίπολης

Όπως τόνισε, «έχει στηθεί ένα λαϊκό δικαστήριο» και συμπλήρωσε:

«Το να καταδικάσεις κάποιον, έστω και για λίγο, να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πώς προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξουν το καθήκον τους και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας», σημειώνει ο κ. Κουγιας.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top