Κούγιας: «Είμαστε αγανακτισμένοι με τον κ. Λιγνάδη»

Σχετικά με το περιεχόμενο του βουλεύματος

Όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Βαγγέλη Γκούμα ο Αλέξης Κούγιας, μετά την απόφαση για προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Δυο μέρες μετά την προφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Τριπόλεως με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας επεσήμανε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο πελάτης του είναι αγανακτισμένοι από το περιεχόμενο του βουλεύματος. 

«Και εγώ και ο κύριος Λιγνάδης είμαστε αγανακτισμένοι από το περιεχόμενο του βουλεύματος, γιατί συνεχίστηκε και στο στάδιο του συμβουλίου η ίδια διαδικασία της κονιορτοποίησεως του τεκμηρίου αθωότητας και της αποδοχής καταγγελιών, οι οποίες δεν θα είχαν καμία αποτελεσματικότητα εναντίον του κύριου Λιγνάδη», ανέφερε μιλώντας στον Alpha.

Κούγιας στο Star: O Δημήτρης Λιγνάδης περίμενε πως θα προφυλακιστεί

«Στο βούλευμα μιλούν οι δικαστές που το έβγαλαν, αλλά ο κατηγορούμενος είναι το κεντρικό πρόσωπο σε μια δίκη. Δεν είναι δυνατόν το βούλευμα να λέει ότι ακόμα και αν πήγαινε στην προανάκριση και έδινε τα στοιχεία, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα ήταν, όταν τα στοιχεία τα δώσαμε 3 ώρες στην ανακρίτρια», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

Λιγνάδης: Αυτό είναι το κελί που κρατείται στις φυλακές Τρίπολης

«Τα στοιχεία που παραθέσαμε δεν κρίθηκαν, αφού τα δώσαμε 3 ώρες μετά το βούλευμα. Η ένσταση ακυρότητας αφορά τη διαδικασία και ήταν γιατί του άσκησαν δίωξη χωρίς να τον καλέσουν να πει την άποψή του. Δεν μπορούσαν να κριθούν τα στοιχεία που δώσαμε. Η διαδικασία της ακυρότητας έπρεπε να κριθεί πριν από την απολογία του κατηγορουμένου που δώσαμε τα στοιχεία γιατί εάν δεχόταν το συμβούλιο την ένσταση ακυρότητας αυτομάτως θα έμενε ελεύθερος, αυτομάτως θα έπρεπε να γίνει η διαδικασία από την αρχή. Για μια περίπτωση δεν επιτρέπει ο κώδικας να γίνει αυτή η διαδικασία και αφορά όταν κάποιος συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω. Μιλάμε για πράξεις του 2010 και του 2015. Είναι το πιο παράνομο που έχω δει ποτέ στη ζωή μου», είπε καταλήγοντας.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top