Αποκάλυψη Star: Πώς θα ανοίξει η εστίαση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου

Τα μέτρα που εξετάζονται

Πιο αυστηρά είναι από σήμερα τα μετρά για τον κορωνοϊό, καθώς δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί έχουν αναστείλει από το πρωί τη λειτουργία τους. Την ίδια ώρα, οι πολίτες αναμένουν την 30 Νοεμβρίου για να δουν αν θα έχουμε άρση του lockdown και αν θα ληφθούν νέα μέτρα.

Παπαθανάσης: Aνοίγει η εστίαση και το λιανεμπόριο την 1η Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, αυτή την εβδομάδα δε θα παρθούν νέα μέτρα, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει σταδιακά την οικονομία, με απώτατο όριο τις 15 Δεκέμβριου.

Η κυβέρνηση σκοπεύει με ένα σύστημα τύπου «βεντάλιας» να ανοίξει σταδιακά  πρώτα όλα τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο και τέλος την εστίαση, σκοπεύοντας όλα να έχουν ανοίξει πριν τα Χριστούγεννα, γύρω στις 15 Δεκεμβρίου. Πώς θα γίνει αυτό; Ελέγχοντας τα κρούσματα ανά εβδομάδα και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα προχωράει στο άνοιγμα του κάθε κλάδου.

Μαγιορκίνης: 2.200 κρούσματα στην Αττική, αν ήταν στη θέση της Θεσσαλονίκης

Χαλαρότητα δείχνουν οι πολίτες

Παρά τα μέτρα και το lockdown όλα δείχνουν ότι στους δρόμους, παρά το κλείσιμο των σχολείων, επικρατεί μια χαλαρότητα, η οποία ανησυχεί τους επιστήμονες.   

Η χαλαρότητα αυτή εξηγείται επειδή το sms στο 13033 δεν περιορίζει στην πραγματικότητα την κυκλοφορία. Έτσι, πολλοί κάνουν κατάχρηση, αφού το σύστημα δεν  ελέγχει τις παραμέτρους μετακίνησης.

Κορωνοϊός: 2.198 κρούσματα- Στο «κόκκινο» Αττική, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Πέλλα

Σταθερά υψηλά τα ημερήσια κρούσματα 

Για άλλη μια ημέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πάνω από 2.000 ημερήσια κρούσματα. 

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.198 νέες μολύνσεις και 58 νέοι θάνατοι, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έφτασε για πρώτη φορά τους 400.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top