Oruc Reis: Τι απαντούν οι τουρκικές φρεγάτες στα ελληνικά πλοία

Συνεχίζει τον πλου του το τουρκικό ερευνητικό

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στο δυτικότερο άκρο της περιοχής, που έχουν δηλώσει οι Τούρκοι ότι θα πραγματοποιήσουν σεισμικές έρευνες, το Oruc Reis.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι Τούρκοι εντείνουν την προκλητικότητά τους με τα μηνύματα, που στέλνουν στις ελληνικές φρεγάτες.

Τα τουρκικά πλοία, που συνοδεύουν το Oruc Reis, απαντούν στους Έλληνες, που ζητούν να αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ότι πλέουν εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Ζητούν, μάλιστα, από τις ελληνικές φρεγάτες να αποχωρήσουν από το σημείο.

Αυστηρό μήνυμα Δένδια: Καμία ανοχή στις προκλήσεις της Τουρκίας

Από την πρώτη στιγμή, πάντως, που η τουρκική πλευρά έβαλε πλώρη για την ελληνική υφαλοκρηπίδα, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και σε πυκνή διάταξη στην περιοχή.

Εξάλλου, σύσσωμες οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Στη δημοσιότητα χάρτης που δείχνει τις περιοχές που κινείται το Oruc Reis

Ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών αρμόδιος για Διμερείς Πολιτικές Υποθέσεις και Ναυτιλίας-Αεροπορίας-Συνόρων Τσαγατάϊ Έρτζιγιες, στο μήνυμα του στο λογαριασμό του στο Twitter ανάρτησε και τον χάρτη που δείχνει την περιοχή, όπου το Oruc Reis διεξάγει δραστηριότητες.

Προκλητικός ο Ακάρ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα»

Αφού τόνισε πως αυτή που δημιουργεί ένταση στην περιοχή είναι η Ελλάδα με τα μαξιμαλιστικά της αιτήματα, ο Έρτζιγιες εξήγησε τις νομικές θέσεις της Τουρκίας

Ο Έρτζιγιες αφού σημείωσε πως το Oruç Reis ξεκίνησε τις δραστηριότητες σεισμικών ερευνών εντός των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, που δήλωσε η Τουρκία στον ΟΗΕ, τόνισε πως η Ελλάδα, η οποία ισχυρίζεται πως τα πεδία δραστηριότητας του Oruc Reis της ανήκουν, έκανε μεγάλη φασαρία.

«Η Ελλάδα λόγω του ελληνικού νησιού 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων ονόματι Καστελόριζο, που βρίσκεται σε απόσταση 580 χιλιομέτρων από την ηπειρωτική Ελλάδα, διεκδικώντας πεδίο θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων προσπαθεί να εμποδίσει το Oruç Reis και να κλείσει την Ανατολική Μεσόγειο στην Τουρκία» ανέφερε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top