«Πράσινο φως» για τα κέντρα ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών

Θετικοί οι χρήστες, αρνητικοί οι κάτοικοι

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αθηναίων συμφωνούν στη δημιουργία ελεγχόμενων χώρων χορήγησης ουσιών, για να προστατευτούν οι εξαρτημένοι αλλά και για να σταματήσει η ανεξέλικτη χρήση στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, την αντίθεσή τους εξέφρασαν με ανοιχτή επιστολή 14 σύλλογοι του κέντρου που φοβούνται ότι θα δημιουργηθούν νέες πιάτσες χρηστών δίπλα στα σπίτια τους.

Τοξικομανείς περιφέρονται σαν σκιές στους δρόμους της πόλης. Κάνουν χρήση μπροστά στα μάτια των περαστικών.

Οι πιάτσες μεταφέρονται από σημείο σε σημείο η εμπορία και η χρήση όμως δεν σταματούν.
Οι χώροι που βλέπετε φιλοδοξούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Είναι δωμάτια όπου θα παρέχονται καθαρά σύνεργα και θα γίνεται χρήση με εποπτεία ειδικών. 

 «Όχι» από τους κατοίκους του κέντρου

Οι περισσότεροι κάτοικοι του κέντρου αντιδρούν. Λένε «όχι» στους χώρους εποπτευόμενης χρήσης φοβούμενοι ότι θα δημιουργηθούν νέα στέκια στις πόρτες τους. Χρήστες και πρώην χρήστες είναι θετικοί.

Οι κάτοικοί όμως θεωρούν πως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αυτοδιοίκηση αποφάσισαν χωρίς να ρωτήσουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους.  Τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι είναι υπέρ της δημιουργίας εποπτευόμενων χώρων χρήσης. 

Ωστόσο, συμφωνούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηνών για το σχέδιο. 

Οι χώροι ελεγχόμενης χρήσης λειτουργούν εδώ και χρόνια στο εξωτερικό.
Τα βασικά σημεία είναι 4 στο κέντρο της Αθήνας ενώ κέντρο ελεγχόμενης χρήσης θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη. Όλα όμως θα βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές κοντά στις πιάτσες των χρηστών.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top