Αυτοψία Star στη χωματερή του Ταϋγέτου

Χιλιάδες δέματα σκουπιδιών σαπίζουν στις πλαγές του

Χιλιάδες δέματα σκουπιδιών σαπίζουν στις πλαγές του Ταϋγετου. Αποτελούν τοξική και υγειονομική βόμβα και μολύνουν τον ποταμό Νέδοντα ο οποίος καταλήγει στη δυτική πλευρά της παραλίας της Καλαμάτας. 

Ταύγετος. Μεγαλοπρεπής και επιβλητική οροσειρά της Πελοποννήσου, με την κορυφή της να φτάνει σε ύψος 2.407 μέτρων. Από τη δυτική του πλευρά του "τρούλου του Μοριά", όπως χαρακτηρίζεται, πηγάζει ο ποταμός Νέδοντας, που χύνεται στο Μεσσηνιακό κόλπο. Όμως αυτό το τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς τα τελευταία χρόνια πνίγεται στα σκουπίδια. 

Το STAR βρίσκεται στη Μαραθόλακκα, στο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, που όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς, έχει καταντήσει η "χαβούζα" του Ταυγέτου." Εικόνες ντροπής καταγράφει το DRONE του STAR.

Περισσότερα από 40.000 δεματοποιημένα σκουπίδια σαπίζουν στις πλαγιές του Ταυγέτου εδώ και 6 χρόνια και αποτελούν όχι μόνο σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αλλά και εστία πρόκλησης δασικής πυρκαγιάς.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος απέστειλε σήμερα έγγραφο στο Δήμο Καλαμάτας, που αναφέρει ότι το έργο της αποκατάστασης της Μαραθόλακκας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έγινε με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Η Ελλάδα πληρώνει πρόστιμο στην Ευρωπαική Ένωση 13 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για τις δεκάδες χωματερές στην Πελοπόννησο. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top