Ελ. Βενιζέλος: Καρέ καρέ οι προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τη φωτιά

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο

Περισσότερα από 150 φορτηγά και αυτοκίνητα έχουν βγει μέχρι αυτή την ώρα από το Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι πυροσβέστες έχουν φτάσει στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και νωρίς το απόγευμα έβγαλαν από το πλοίο ένα από τα καμένα επικαθήμενα. Σε βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το πλοίο φαίνεται ότι κατάσβεση γινόταν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Πυροσβέστες με μάσκες οξυγόνου και φακούς προσπαθούν με εξαιρετική δυσκολία να σβήσουν τα οχήματα που καίγονται στο deck 3, του Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο ο χώρος που μπορούν να κινηθούν είναι περιορισμένος. Από πολύ μικρά κενά ρίχνουν νερό στα φλεγόμενα φορτία. Ορατότητα δεν υπάρχει, λόγω του πυκνού μαύρου καπνού. Τα θερμικά  φορτία που έχουν αναπτυχθεί είναι πολύ μεγάλα και  οι λαμαρίνες έχουν πυρώσει. 

Οχήματα, λάστιχα, πλαστικά και εμπορεύματα έχουν γίνει μια μάζα. Το κύριο βάρος έχει πέσει σε επικαθήμενο φορτωμένο με ξυλεία. Ρίχνουν νερό, σβήνουν τις φλόγες οι οποίες όμως φουντώνουν και πάλι.

Οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να φτάσουν στο σημείο όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και υπάρχουν οκτώ καμένα φορτηγά.

Το πρωί επικράτησε αναστάτωση στο λιμάνι ότι βγήκε από το πλοίο ένα καμένο φορτηγάκι ταχυμεταφορών. Ανάμεσα στα δέματα που υπήρχα ήταν και ένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια. Η μεταφορά του ήταν νόμιμη.  Στο σημείο πήγε σκύλος ανίχνευσης εκρηκτικών του λιμενικού. 

Μέχρι το μεσημέρι είχαν βγει από το πλοίο περισσότερα από 150 φορτηγά και αυτοκίνητα. Πέντε από αυτά ήταν κατεστραμμένα από τη φωτιά.

Ο αρχιθαλαμηπόλος του πλοίου Μιχάλης Κυριακαντωνάκης σήμερα πήγε να πάρει τα πράγματά του. Είναι δεύτερη φορά που αντιμετωπίζει ένα τέτοιο περιστατικό.

Το μεσημέρι βρέθηκαν στο λιμάνι ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και ο αναπληρωτής υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και έκαναν αυτοψία.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top