ΛΟΥΚΕΤΟ στο ΘΡΥΛΙΚΟ ξενοδοχείο Athens Lydra (Marriot)-Διώχνουν τους πελάτες!

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι-Θα ταμπουρωθούν στο κτίριο από το βράδυ

​Δύσκολες ώρες περνούν οι εργαζόμενοι του Athens Ledra Hotel (πρώην Ledra Marriot), καθώς το θρυλικό ξενοδοχείο κλείνει με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πλειστηριασμό μέσα στο καλοκαίρι.

Είναι θλιβερό που μπαίνει λουκέτο σε ένα ξενοδοχείο, το οποίο έχει φιλοξενήσει από αστέρες του Χόλυγουντ, εμίρηδες, πολιτικούς και επιχειρηματίες παγκοσμίου φήμης.

36442014.jpg
Πληροφορίες αναφέρουν πως από σήμερα οι 150 εργαζόμενοι θα προβούν σε επίσχεση εργασίας με σκοπό να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους (δεδουλευμένα κλπ).

Εν τω μεταξύ οι πελάτες του ξενοδοχείου στη λεωφόρο Συγγρού 115, ειδοποιήθηκαν να αποχωρήσουν από τα δωμάτιά τους, καθώς η επιχείρηση κλείνει, ενώ όσοι έφθασαν σήμερα δεν μπορούν να κάνουν «check in», θυμίζοντας έντονα την ημέρα που έκλεισε το επίσης ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν».

150622161635-rooftop-pool-athens-ledra-2-super-169.jpg
Ήδη η πιστώτρια τράπεζα έχει προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών της εταιρεί��ς, καθώς οι οφειλές της ανέρχονται στα 35 εκατ. ευρώ.

Η ιστορία του θρυλικού ξενοδοχείου

Το εμβληματικό ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη. Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδα�� από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott.

ledra_marriott.jpg
Ωστόσο τη μετονομασία -το 2014- του ξενοδοχείου σε Athens Ledra τη διαδέχεται λίγους μήνες αργότερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 της ΑΣΤΥ, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείο, η οποία στη συνέχεια απεσύρθη.

Ακόμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι από σήμερα το βράδυ οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί εντός του ξενοδοχείου ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση θίγει τα συμφέροντα τους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα 2,5 μηνών καθώς και το Δώρο του Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί η πληρότητα του ξενοδοχείου την συγκεκριμένη περίοδο είναι της τάξης του 100%.
Panorama-Pool-Bar_2.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια εταιρεία «βαράει» ΚΑΝΟΝΙ και αφήνει στο δρόμο 700 εργαζόμενους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top