Επαναληπτικές εκλογές: Χάνει 5 από τις 6 Περιφέρειες στον Β΄ γύρο η ΝΔ!    

Οι εκτιμήσεις για το πού οφείλεται η ήττα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων

Η ανάλυση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών στις Περιφέρειες

Χάνει τις 5 από τις 6 Περιφέρειες που διεκδικούσε στις επαναληπτικές εκλογές η ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί ότι ηττήθηκε στον Δήμο Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης.         

Το εκλογικό σώμα κατευθύνθηκε προς τους αντιπάλους όσων υποστήριζε, με αποτέλεσμα η επιλογή της ΝΔ να μετατρέψει σε «δημοψήφισμα» τον β΄ γύρο να μετατραπεί σε μπούμερανγκ,  σχολίασε ο Αντώνης Παπαργύρης  διευθυντής ερευνών της GPO, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. «Πήρε ένα ρίσκο που δεν της βγήκε» τόνισε.   

«Η ΝΔ περίμενε να πάει καλύτερα και να πάρει σχεδόν όλες τις περιφέρειες και τελικά  παίρνει τις 6 συν την  Κρήτη (μαζί με ΠΑΣΟΚ) και την Πελοπόννησο που αναμένεται να βγει ο κ. Πτωχός» ανέφερε για το διαφαινόμενο εκλογικό αποτέλεσμα ο πολιτικός σχολιαστής του Star 

Ο δημοσιογράφος του Star χαρακτήρισε παράδοξο να πέφτει σε ψήφους ο Μπακογιάννης στον β ΄γύρο στον Δήμο Αθηναίων,  το οποίο οφείλεται και στο ότι είχε κριθεί η εκλογή στην  Περιφέρεια με την εκλογή Χαρδαλιά. 

Το αποτέλεσμα στον Δήμο Αθηναίων

Το αποτέλεσμα στον Δήμο Αθηναίων   

Αντίστοιχο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στη Θεσσαλία, όπου οι υποστηριζόμενοι από τη ΝΔ υποψήφιοι Δήμαρχοι σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα είχαν ήδη εκλεγεί, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τη δυσαρέσκεια για τη διαχείριση των πλημμυρών να το αξιοποιήσει ο μετριοπαθής Κουρέτας και να συσπειρώσει ψήφους Αριστεράς και Κεντροαριστεράς.   

H ΝΔ έχασε και τον  Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου η υποψηφιότητα του Στέλιου Αγγελούδη είχε την υποστήριξη εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τοπικών στελεχών της ΝΔ, ενώ και εδώ η μάχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε ήδη κριθεί.    

Το αποτέλεσμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης  

Το αποτέλεσμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης 
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top