Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Συλλήψεις για σταυρωμένα ψηφοδέλτια

Αποπειράθηκαν να δωροδοκήσουν ψηφοφόρους στην Καρδίτσα

Δύο άνδρες, ηλικίας 56 και 62 ετών συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία ότι μοίραζαν σταυρωμένα ψηφοδέλτια έξω από εκλογικό κέντρο στην Τριανδρία. 

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δημοτικές εκλογές 2023: Καταγγελία για προπηλακισμό υποψηφίου από τον Μπέο

Επίσης τρία άτομα συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, για το αδίκημα της δωροδοκίας εκλογέων, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερα άτομα.

Aυτοδιοικητικές εκλογές: Ψήφισαν πάνω από 2 εκατ. άτομα έως τις 14:30

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι τρεις συλληφθέντες και ένα από τα άτομα που αναζητούνται είχαν εξαγοράσει 500 ταυτότητες με αμοιβή 50 ευρώ η καθεμία, με διαμεσολαβητές μεταξύ δραστών και ψηφοφόρων τους άλλους τρεις δράστες που αναζητούνται.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις και το συνολικό χρηματικό ποσό των 25.950 ευρώ.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Κώστας Μπακογιάννης: Ψήφισε με τα παιδιά του

Τέλος δύο άτομα συνελήφθησαν έξω από εκλογικό τμήμα στην Καλαμάτα, τα οποία φέρονται να μοίραζαν ψηφοδέλτια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, συνελήφθησαν ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και μία γυναίκα.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: H ώρα της κάλπης για δήμους και Περιφέρειες

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας, Δημήτρης Οικονομάκος, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλει ως «απαράδεκτη» τη σύλληψη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου και ζητά να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top