Εκλογές 2023: Πού βρίσκεται το χωριό του Μαυρογιαλούρου

Πού γυρίστηκε η θρυλική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου

Ημέρα εκλογών σήμερα και η ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο» είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Ο θρυλικός Μαυρογιαλούρος αντικατοπτρίζει τον αφερέγγυο πολιτικό, που υπόσχεται στους ψηφοφόρους και δεν τηρεί τις υποσχέσεις του και όπως είναι αναμενόμενο γίνεται αποδέκτης της απογοήτευσής τους. 

Εκλογές 2023: Πότε θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα και οι σταυροί

Ατάκες όπως «θα σας εξαφανίσομεν» και « μαύρο στον Μαυρογιαλούρο» είναι από τις πιο κλασικές, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στην κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου. 

Σκηνή από τη θρυλική ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα

Στην ταινία ο βουλευτής Μαυρογιαλούρος με την κακομαθημένη κόρη του παθαίνουν ένα τροχαίο, πηγαίνοντας για τα εγκαίνια ενός νέου μαιευτηρίου στο χωριό Πλατανιά. 

Εκλογές 2023: Πού θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα οι πολιτικοί αρχηγοί

Το τροχαίο γίνεται στο χωριό «Άγριλος», όπου ο βουλευτής, in cognito, συναντά τους φτωχούς, πλην τίμιους κατοίκους του, οι οποίοι του αποκαλύπτουν χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν ποια είναι τα συναισθήματά τους για τον βουλευτή Μαυρογιαλούρο. 

Πού είναι όμως αυτό το χωριό; Για την ακρίβεια δεν πρόκειται για χωριό, αλλά για ένα διάσημο πρώην οινοποιείο στην Αττική. 

Εκλογές 2023: Στο 31,52% η συμμετοχή έως τις 14:00

Οι σκηνές της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο οινοποιείο του Ανδρέα Καμπά στην Παλλήνη.

Πρόκειται για μία έκταση 350 περίπου στρεμμάτων, στην συμβολή της Αττικής οδού και της περιφερειακής Υμηττού, η οποία περιλαμβάνει το εργοστάσιο Καμπά, ένα από τα πρώτα εργοστάσια οινοποιίας στη χώρα μας στο οποίο παραγόταν το ομώνυμο φημισμένο κρασί των Μεσογείων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top