BMW: Τα οικονομικά αποτελέσματα μέσα στην κρίση που ξαφνιάζουν

Ο ρόλος των νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων

BMW οικονομικά αποτελέσματα

Σε ένα εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον, το BMW Group παρέμεινε στην πορεία του το πρώτο εξάμηνο του 2022. Με ευελιξία και τεχνογνωσία, η εταιρεία αντιμετώπισε προκλήσεις όπως οι συνεχιζόμενες διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι ελλείψεις ημιαγωγών και συγκεκριμένων εξαρτημάτων προμηθευτών.

Η υποκείμενη δύναμη και λειτουργική αριστεία του BMW Group αντικατοπτρίστηκαν στα κέρδη του πρώτου εξαμήνου. Παρά την αστάθεια, η εταιρεία πέτυχε περιθώριο EBT του Group 24,5% (2ο Τρίμηνο 2022: 11,3%). Η επανεκτίμηση των μετοχών που κατείχε προηγουμένως στην Κινεζική Κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) συνέβαλε στην υψηλή απόδοση. Αυτή η επανεκτίμηση λόγω της πλήρους ενοποίησης στις 11 Φεβρουαρίου αύξησε  το οικονομικό αποτέλεσμα κατά € 7,7 δισ.

Το περιθώριο EBIT του αυτοκινητιστικού τομέα το 2ο τρίμηνο ήταν  8,2% ( HY 1 2022: 8,5%). Τα πρώτα δύο τρίμηνα της χρονιάς, η πλήρης ενοποίηση της BBA περιόρισε τα κέρδη του Αυτοκινητιστικού Τομέα. Εξαιρουμένων των επιδράσεων από την πλήρη ενοποίηση,το BMW Group κατέγραψε περιθώριο EBIT στον Αυτοκινητιστικό Τομέα 12,0% το 2ο Τρίμ.  ( HY 1 2022: 12,6%) ‒ πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό στόχο του 8 -10%.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά προϊόντα της NEUE KLASSE θα συμβάλλουν σημαντικά στους όγκους πωλήσεων του BMW Group από τα μέσα της δεκαετίας και μετά και θα επιταχύνουν περαιτέρω την ενίσχυση της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top