Honda HR-V e:HEV MY22: Οι τιμές στην Ελλάδα 

Με προηγμένο υβρδικό σύστημα -Πότε έρχεται

Honda HR-V e:HEV MY22 τιμές Ελλάδα

Το νέο HR-V διαθέτει σε όλες τις εκδόσεις το προηγμένο, υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV, προσφέροντας στο δημοφιλές compact SUV της Honda τον ιδανικό συνδυασμό απόδοσης και επιδόσεων. Το νέο HR-V έρχεται να προστεθεί στο ανανεωμένο CR-V και το πρόσφατα λανσαρισμένο Jazz που διατίθεται μόνο με υβριδικό σύστημα κίνησης.


Η εύχρηστη οθόνη αφής 9” LCD είναι σχεδιασμένη για ελάχιστη διάσπαση της προσοχής του οδηγού. Ο χρόνος λειτουργίας για τα πιο δημοφιλή χειριστήρια μειώνεται πάνω από το μισό συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, προσφέροντας μία πιο ασφαλή και εργονομική εμπειρία. Η πλοήγηση στη διεπαφή του συστήματος γίνεται εύκολα, όπως σε ένα smartphone, με κινήσεις των δαχτύλων (swipe) για σκρολάρισμα σε σελίδες και λίστες. Η οθόνη μπορεί να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του χρήστη, ενσωματώνοντας προσαρμοζόμενα shortcuts (συντομεύσεις) για λειτουργίες και πηγές ήχου με συχνή χρήση.

Στην ολοκληρωμένη σειρά ενσωματωμένων εφαρμογών μπορεί να προστεθεί smartphone mirroring, υποστηριζόμενο από ασύρματο Apple CarPlay (μέσω WiFi ή καλωδίου) και Android Auto (καλώδιο). Οι ιδιοκτήτες έχουν επίσης τη δυνατότητα συνδρομής WiFi για να μπορούν όλοι οι επιβάτες να έχουν πρόσβαση στο Internet, ενώ βρίσκονται στο αυτοκίνητο.


Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που λειτουργούν σε συνεργασία με έναν βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC κύκλου Atkinson, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα καινοτόμο κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης σε συνδυασμό με μία ευφυή μονάδα ελέγχου ισχύος. Το σύστημα βασίζεται στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Honda μέσα την 20ετή ενασχόλησή της με την υβριδική τεχνολογία των αυτοκινήτων δρόμου και τη Formula 1.

Η Ευφυής Μονάδα Ηλεκτρονικού Ελέγχου (Electronic Control Unit) ελέγχει αυτόματα και συνεχώς τις εναλλαγές μεταξύ των τριών προγραμμάτων οδήγησης Electric Drive, Hybrid Drive ή Engine Drive ανάλογα με το ποιο είναι το πιο αποδοτικό στις εκάστοτε συνθήκες.

Για την εγκατάστασή του στο HR-V, η ισχύς του e:HEV αυξήθηκε από 109PS που ήταν στο Jazz, στα 96kW (131PS) με ροπή 253Nm.Οι εκπομπές CO2 του  υβριδικού συστήματος ξεκινούν από 122 g/km (WLTP) και η κατανάλωση από 5,4L /100km (WLTP), ενώ η επιτάχυνση 0 - 100 km/h του HR-V επιτυγχάνεται σε 10,6 δευτερόλεπτα.

Το νέο HR-V συνοδεύεται από μία ευρεία σειρά συστημάτων ασφάλειας, ώστε όλοι οι επιβάτες να απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα προστασίας.Τα ηλεκτρονικά συστήματα πέδησης περιλαμβάνουν: Vehicle Stability Assist (VSA), Brake Assist System (BAS), Hill Start Assist (HAS) και Automatic Brake Hold (ABH). Το Hill Descent Control, που διατίθεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη με το HR-V, λειτουργεί από την ελάχιστη ταχύτητα των μόλις 3 km/h.

Διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, την Elegance, την Advance και την Advance Style, οι τιμές του πολυαναμενόμενου HR-V e:HEV διαμορφώνονται στα 32.500€, τα 35.300€ και τα 38.500€ αντίστοιχα.


Το νέο Honda HR-V e:HEV αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ελλάδα στα τέλη Ιανουαρίου 2022.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top