Η Nissan στοχεύει στο 40% των πωλήσεων στις ΗΠΑ να είναι ηλεκτρικά οχήματα

Πρωταγωνιστής για μια ακόμη φορά το LEAF

Nissan πωλήσεις ηλεκτρικά ΗΠΑ

Η Nissan Motor Co. Ltd. έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, στις αρχές της δεκαετίας του 2030, κάθε ολοκαίνουργιο όχημα Nissan που θα διατίθεται στις βασικές αγορές, θα είναι “εξηλεκτρισμένο”. 

Με βάση αυτό τον σχεδιασμό, η Nissan North America Inc., έχει θέσει ως στόχο ότι πάνω από το 40 τοις εκατό των πωλήσεων οχημάτων της στις ΗΠΑ, έως το 2030, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη, η Nissan στοχεύει να επιτύχει 50% “εξηλεκτρισμένες” πωλήσεις, έως το 2024.  

“Με το LEAF, η Nissan έδειξε το πρωτοποριακό της πνεύμα στα ηλεκτρικά οχήματα. Τώρα, έχοντας διαθέσει  περισσότερα από μισό εκατομμύριο καθαρά ηλεκτρικά οχήματα και έχοντας διανύσει πάνω από 5 δισεκατομμύρια ηλεκτρικά μίλια σε δρόμους σε όλο τον κόσμο, συμβάλλουμε στην επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων”, δήλωσε ο Jeremie Papin, πρόεδρος της Nissan Americas. “Η Nissan έχει δεσμευτεί πλήρως να κάνει αυτό που της αναλογεί για την οικοδόμηση μιας καθαρότερης, ασφαλέστερης και πιο περιεκτικής κοινωνίας, για όλους.” 

Αξιοποιώντας την επιτυχία του LEAF, το οποίο είναι τώρα στη δεύτερη γενιά του, η Nissan θα διαθέσει το αμιγώς ηλεκτρικό crossover ARIYA το 2022. Πηγαίνοντας τον ενθουσιασμό και τις δυνατότητες της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών στο επόμενο επίπεδο, το ARIYA συνδυάζει επιδόσεις, χειρισμό και συνδεσιμότητα υψηλού επιπέδου, με μια γαλήνια, εκλεπτυσμένη καμπίνα και προηγμένη τεχνολογία, για να κάνει την οδήγηση ευκολότερη και πιο διασκεδαστική. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top