Μίμης Παπαϊωάννου: Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα

Υποβασταζόμενος ο Κώστας Νεστορίδης

Σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια τέθηκε από νωρίς το πρωί η σωρός του σπουδαίου Μίμη Παπαϊωάννου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Μίμης Παπαϊωάννου: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του - Πότε θα γίνει η κηδεία

Συγγενείς, φίλοι, και φίλαθλοι της ΑΕΚ ήταν εκεί για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον σπουδαίο ποδοσφαιριστή, τον οποίο η  IFFHS είχε  αναγνωρίσει  ως τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή του 20ού αιώνα.

Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο  με τη σημαία της ΑΕΚ

Συγκλονισμένος από τον χαμό του Μίμη Παπαϊωάννου ήταν και ο  θρύλος της Ένωσης, Κώστας Νεστορίδης.

Ο Κώστας Νεστορίδης έχασε έναν καρδιακό του φίλο και συμπαίκτη του στα γήπεδα

Υποβασταζόμενος ο 93χρονος ήταν εκεί για να αποχαιρετήσει τον καρδιακό του φίλου.

Ο Κώστας Νεστορίδης δεν μπόρεσε να συγκατήσει τα δάκρυά του

Τραγική σύμπτωση: Ο Κώστας Νεστορίδης την ημέρα που απεβίωσε ο καρδιακός του φίλος, είχε τα γενέθλιά του.

Στο λαϊκό προσκύνημα παρευρέθηκαν και νέοι άνθρωποι οι οποίοι διάβασαν και έμαθαν για το έργο αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιριστή ο οποίος μέχρι σήμερα κατέχει την έκτη θέση σε συμμετοχές και την τρίτη θέση στους σκόρερ στην Α΄ Εθνική.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της γενέτειράς του, τη Νέα Γενεά Νέας Νικομήδειας. Το 1962 πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ έναντι 140.000 δραχμών.

Με την ΑΕΚ αγωνίστηκε επί 17 συνεχείς περιόδους και μαζί της γνώρισε μεγάλες διακρίσεις. Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Α΄ Εθνικής (1963, 1968, 1971, 1978, 1979) και τρία κύπελλα Ελλάδας (1964, 1966, 1978). Επίσης, αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ (1964, 1966) και ήταν βασικός συντελεστής σε δύο εντυπωσιακές πορείες της ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, το 1968-69 στο κύπελλο Πρωταθλητριών και το 1976-77 στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top