Ρότζερ Φέντερερ: Η τελευταία παράσταση του θρυλικού τενίστα

Μέσα σε κλίμα αποθέωσης και συγκίνησης αποχαιρετά τα γήπεδα

Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, δίνοντας μία τελευταία παράσταση στο Laver Cup. Ο θρυλικός Ελβετός τενίστας έζησε την απόλυτη αποθέωση μετά το τέλος του αγώνα με τους Τιαφό και Σοκ, με τον ίδιο να δακρύζει.

Με τη σύζυγό του, Μίρκα 

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ ηττήθηκαν από τους Σοκ/Τιαφό στο σούπερ τάι μπρέϊκ (6-4, 6-7, 9-11) αλλά αυτό μικρή σημασία είχε.

Οι στιγμές που ακολούθησαν μετά το τέλος του αγώνα ήταν συγκλονιστικές, με τον Ρότζερ Φέντερερ να δακρύζει και τον κόσμο να τον χειροκροτά για περισσότερα από πέντε λεπτά.

Αφού έπαιξε ένα βίντεο με στιγμές από την καριέρα του, αλλά και λόγια αντιπάλων του, ήρθε η ώρα να μιλήσει, κάτι που έκανε με πολλά δάκρυα συγκίνησης.

«Πρέπει να αντέξω... Ηταν μία υπέροχη μέρα. Είπα στα παιδιά ότι είμαι ευτυχισμένος κι όχι λυπημένος που φεύγω. Εκανα τα πάντα τελευταία φορά. Δεν είχα στρες. Αλλά χαίρομαι που έπαιξα το ματς. Το να παίζω με τον Ράφα και να έχω τόσους θρύλους εδώ στο αντίο μου...Εκπληκτικό να έχω εδώ μαζί μου και τον Νόβακ με τον Αντι. Δεν ήθελα να είμαι μόνος στο τελευταίο ματς. Πάντα αισθανόμουν παίκτης ομάδας. Οχι μοναχικός.Είναι γιορτή για μένα και σας ευχαριστώ. Ημουν χαρούμενος που απλά έπαιζα τένις. Δεν περίμενα ότι θα κάνω τέτοια καριέρα. Ομως θα το έκανα ξανά από την αρχή» είπε αρχικά και ξέσπασε σε κλάματα.

Το ίδιο έκαναν και οι γονείς του με την συζυγό του, Μίρκα, που μόλις την ανέφερε ξέσπασε για τα καλά.

«Αν δεν με παρακινούσε όλα αυτά τα χρόνια δεν θα συνέχιζα να παίζω. Σ' ευχαριστώ» είπε και εκεί λύγισε όπως και ο Ναδάλ, που με δακρυσμένα μάτια προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει ότι το... άλλο του μισό στα γήπεδα, αποχωρεί οριστικά.

Η αγκαλιά με την οικογένειά του

Στο πλευρό του, φυσικά, ήταν και οι συμπαίκτες του. Ο Ράφα Ναδάλ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και οι υπόλοιποι τενίστες δεν σταμάτησαν να αποθεώνουν τον βασιλιά του αθλήματος, ο οποίος μόλις είχε δώσει την τελευταία του παράσταση.

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποτέλεσε τον Βασιλιά του τένις, με τους περισσότερους τενίστες να έχουν για ίνδαλμα τους στον Ελβετό.

Ο “King Roger” κατέκτησε 20 τουρνουά grand slams. Κέρδισε οκτώ φορές το Wimbledon, όντας ο πολυνίκης του συγκεκριμένου τουρνουά, έξι φορές το Australian Open, πέντε το US Open και μια το Roland Garros, ενώ συνολικά κατέκτησε 103 τίτλους, όντας δεύτερος στη σχετική λίστα στην Open Era.

Κατάφερε να μείνει για 310 εβδομάδες στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ συνολικά έδωσε 1.526 ματς και πανηγύρισε 1.251 νίκες.

Ρότζερ Φέντερερ: Η τελευταία παράσταση του θρυλικού τενίστα

Ο Ρότζερ Φέντερερ μετά το τελευταίο ματς της καριέρας του / Φωτoγραφία: Apimages

Ρότζερ Φέντερερ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top