Θρήνος για τον Λεωνίδα Πελεκανάκη: Κόλλησε κορωνοϊό από την κόρη του

Τι είπε ο φίλος του Ολυμπιονίκη, Τάσος Μπουντούρης

Λεπτομέρειες για τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης, αποκάλυψε ο στενός του φίλος και πρόεδρος του συλλόγου Ολυμπιονικών, Τάσος Μπουντούρης. 

Όπως είπε στον Alpha, ο Ολυμπιονίκης κόλλησε κορωνοϊό από την κόρη του. 

Πέθανε από κορωνοϊό ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης

«Η κόρη του πέρασε μια μικρή γρίπη και κόλλησε με δέκατα τον φίλο μας τον Λεωνίδα. Η κορούλα του δεν είχε γρίπη, είχε κορωνοϊό. Έτσι λοιπόν, αφού τον απείλησα και τον φόβισα, πήγε στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Μπουντούρης. 

Επί δύο μήνες, ο Λεωνίδας Πελεκανάκης πάλευε με τον ύπουλο ιό. Αρχικά έδειχνε να κερδίζει τη μάχη, όμως σύμφωνα με τον κ. Μπουντούρη κόλλησε μια ενδονοσοκομειακή μόλυνση με αποτέλεσμα να παραλύσει και να διασωληνωθεί. 

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν επιπλοκές σ,τα νεφρά του, ενώ μια ακόμα λοίμωξη που κόλλησε μέσα στην εντατική στάθηκε μοιραία, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει σήμερα το πρωί. 

Ο κ. Μπουντούρης έκανε έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι ο ιός υπάρχει και σκοτώνει. 

«Έφυγε Ολυμπιονίκης, 58 χρονών θηρίο, θα τον θάψουμε από τον κορωνοϊό. Είναι φτωχότερος πλέον ο Ολυμπισμός», είπε.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22/11/1962 και από μικρή ηλικία ξεκίνησε ιστιοπλοΐα, κάνοντας Optimist στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά. Συνέχισε και σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες, όπως Finn, Star, Soling, ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις. 

Το 1984 πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star στη διοργάνωση του Λος Άντζελες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top