Υπόθεση Φλόιντ: Θύελλα αντιδράσεων κατά του Στέφαν Χολτζ

Οι δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Bundesliga που εξόργισαν

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων της γερμανικής μπασκετικής λίγκας (το πρώτο τζάμπολ έχει οριστεί για το Σάββατο 6 Ιουνίου), ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Bundesliga έκανε δηλώσεις που ήδη έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία.

O Καρμέλο Άντονι τα έβαλε με τον Τραμπ

Ο Στέφαν Χολτζ δήλωσε πως "πολιτικές τοποθετήσεις την ώρα της λειτουργίας του πρωταθλήματος (εννοεί εν μέσω αγώνων) δεν επιτρέπονται, είτε λεκτικά είτε με άλλο τρόπο. Όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, έτσι κι εμείς έχουμε την ίδια λογική: βρισκόμαστε στον αθλητισμό και δεν μπορούν να γίνονται πολιτικές τοποθετήσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, οπότε δεν ανοίγουμε τη συγκεκριμένη πόρτα. Θα το καταλάβουμε όμως αν το θέμα αυτό έχει να κάνει με τους παίκτες από τις ΗΠΑ".

Τζορτζ Φλόιντ: «Ανθρωποκτονία» δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση

Τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ, αρκετοί ποδοσφαιριστές των ομάδων της Bundesliga εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του θύματος και τους διαδηλωτές στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικότερα ήταν τα παραδείγματα των Μάρκους Τουράμ (Γκλάντμπαχ), Γουέστον ΜακΚένι (Σάλκε) και Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top