Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Φέτος θα βραβευτούν 72 ηλικιακές κατηγορίες

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της βόρειας Ελλάδας.

Χιλιάδες αθλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα δώσουν δυναμικό «παρών» την Κυριακή 14 Απριλίου.

Στον φετινό Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» θα ανακοινωθούν 12 επιμέρους ηλικιακές κατατάξεις σε κάθε φύλο και σε κάθε αγώνισμα.

Ετοιμαστείτε για τον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα επιβραβευτούν οι προσπάθειες όλων των αθλητών σε 72 ηλικιακές κατηγορίες. «Δε θα αναδείξει μόνο έξι νικήτριες κατηγορίες, αλλά θα υπάρξουν συνολικά 216 νικητές» εξηγεί στο star.gr ο Δρόσος Χριστόπουλος, διευθυντής της διοργάνωσης.

Πρόκειται για μία πράξη αναγνώρισης της σπουδαίας προσπάθειας των πρωταθλητών κάθε ηλικίας, οι οποίοι στις 14 Απριλίου αναμένεται να έχουν την τιμητική τους.

Ήδη η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη, γι΄αυτό και οι διοργανωτές αποφάσισαν να δοθεί παράταση για τις ομαδικές εγγραφές έως την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Όσοι δεν έχετε προλάβει, ή δεν θέλετε να λάβετε μέρος ατομικά, μπορείτε να το κάνετε ομαδικά: «Επιδιώκουμε να γίνονται ομαδικά οι εγγραφές. Μπορείτε να κατέβετε από την ίδια πολυκατοικία, από το ίδιο γραφείο, και εργασιακούς χώρους» εξηγεί ο Δρόσος Χριστόπουλος.

Αν θέλετε η συμμετοχή σας να έχει κοινωνικό χαρακτήρα, τότε μπορείτε να την κάνετε μέσα από «έναν κοινωνικό φορέα, καθώς μέρος των χρημάτων θα πάει στον συγκεκριμένο φορέα» τονίζει ο κος Χριστόπουλος.

Πώς μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής (ισχύει για τις ατομικές εγγραφές) με e-mail στο info@atgm.gr και info@alexanderthegreatmarathon.org ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων).

γ. Αυτοπροσώπως (ισχύει για τις ατομικές εγγραφές) στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360).

δ. Για εγγραφή μέσω Ιδρύματος-Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης: Ο δρομέας υποβάλλει απευθείας την δήλωσή του στο Ίδρυμα-Φορέα που επιλέγει, εντασσόμενος στην ομάδα του (Running Team).

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, την ιστορική διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, η οποία πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ.. Παράλληλα με τη διοργάνωση, διεξάγεται και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top