Συγκίνηση στη μεγάλη βραδιά του Νίκου Γκάλη – Σπανούλης: Αυτά που έκανε, δεν μπορεί να τα κάνει κανείς! (φωτορεπορτάζ)

Κατάμεστο το κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι για τον μεγαλύτερο Έλληνα αθλητή

Συγκίνηση στη μεγάλη βραδιά του Νίκου Γκάλη

Πόσα «ευχαριστώ» μπορεί να πει κανείς σε αυτό τον άνθρωπο; Υπάρχει άραγε βραβείο που να μπορεί να αποτυπώσει τη μεγάλη προσφορά του;

Ο Νίκος Γκάλης, ο ζωντανός-θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, και – κατά γενική ομολογία – ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής βραβεύτηκε για την είσοδο του στο Hall Of Fame σε μία λαμπερή εκδήλωση στο κατάμεστο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

Προς τιμήν του δόθηκε φιλανθρωπικός αγώνας στον οποίο συμμετείχαν κορυφαία πρόσωπα του ελληνικού αθλητισμού, με τα έσοδα να δίνονται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του Κόσμου».

Μεταξύ άλλων, στον αγώνα συμμετείχαν οι Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Σπανούλης, Τσαρτσαρής, Χατζής, Γαλακτερός, Ρεντζιάς, Καραγκούνης, Ιακωβάκης, Μουρούτσος, Μπουντούρης, κλπ.

Το παρών έδωσαν ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος , ενώ ο Νίκος Γκάλης αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Παράλληλα, ο Νίκος Γκάλης τίμησε τους Euroleague Legends Βασίλη Σπανούλη, Δημήτρη Διαμαντίδη και Θοδωρή Παπαλουκά, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον μεγάλο Έλληνα αθλητή.

«Ήταν έμπνευση και για μένα και για όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Έφερε τον επαγγελματισμό και τον πρωταθλητισμό στα σπίτια μας. Καταλάβαμε πώς είναι να δουλεύεις στο υψηλό επίπεδο και μεγαλώσαμε με τα τεράστια επιτεύγματά του. Είμαι κι εγώ ένα από τα παιδιά που έπαιξε μπάσκετ λόγω εκείνης της γενιάς. Αυτά που έκανε ο Γκάλης, δεν μπορεί να τα κάνει κανένας» είπε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Παναγιώτη Γιαννάκη αλλά και σε όλη τη χρυσή γενιά του ελληνικού μπάσκετ που είχε πάρει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 1987.

«Οι περισσότεροι της γενιάς μας βγήκαν στα γήπεδα απ' τον Νίκο Γκάλη και τους συμπαίκτες του και προσπαθούσαμε να μιμηθούμε τις κινήσεις του. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ευχαριστώ και προσωπικά, αλλά φαντάζομαι και οι περισσότεροι της γενιάς μας» είπε ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Γκάλη, στον κύριο Γιαννάκη, στον κύριο Ανδρίτσο, που μας έδωσαν την ευκαιρία και το έναυσμα για να ασχοληθούμε μ' αυτό το υπέροχο άθλημα. Τους ευχαριστούμε πολύ» είπε ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top