Γκιρτζίκης: «Ανέβαλα τη συνάντηση για να μην ντροπιαστεί η χώρα»

«Για το καλό του ποδοσφαίρου και με την υπόδειξη της FIFA, το κάναμε»

Λόγους ασφαλείας και προστασίας της τάξεως επικαλέστηκε ο Γιώργος Γκιρτζίκης για τη ματαίωση της σημαντικής συνάντησης των ΠΑΕ με τις FIFA και UEFA.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε λόγο για πληροφορίες που έλαβε τα μεσάνυχτα της προηγούμενης ημέρας, οι οποίες, αν επιβεβαιώνονταν, θα είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «πεδίο μάχης» και εικόνες «που θα ντρόπιαζαν τη χώρα».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Γιώργου Γκιρτζίκη:

Για το αν φοβάται την επιτροπή δεοντολογίας: «Κατηγορηματικά όχι, σας το λέω να το ξέρετε».

Για την κάρτα υγείας: «Είναι μια υπόθεση που έπρεπε να επιβραβευτεί, αλλά κατηγορείται. Ήμουν ένα από τα μέλη του ΔΣ που είπαν ναι, όπως είπαν όλοι. Δεν είμαι ο ιθύνων νους. Είπα ένα ναι όπως όλοι οι άλλοι, με σκοπό να υπηρετήσουμε το ποδόσφαιρο. Για να βγουν έπειτα περίπο�� 180 ποδοσφαιριστές που δεν έπρεπε να παίζουν γιατί κινδύνευε η ζωή τους».

Για το πώς θα κινηθεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του από ‘δω και πέρα: «Θα εξαντλήσουμε τα ένδικα μέσα και θα δείτε πώς θα καταλήξει η υπόθεση. Δεν θέλω να αναλύσω το πώς. Όταν θα έρθει η στιγμή που εξαντλείται το περιθώριο του χρόνου για να βγάλει διαπιστωτική πράξη ο ΓΓΑ, είμαστε υπεύθυνα άτομα και ξέρουμε πώς θα χειριστούμε το θέμα. Βήμα-βήμα κάνουμε αυτά που πρέπει».

Για το αν του συστήθηκε από τις διεθνείς αρχές να παραιτηθεί: «Όχι, είναι πολύ αστείο να ακούγεται αυτό. Με ρώτησε κάποιος και του είπα ότι εδώ γελάμε. Αν λέγεται κάτι τέτοιο, αδικούμε τη FIFA και την UEFA. Όταν μιλάμε για τις υπερκείμενες αρχές, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί».

Για το�� λόγο που ανέβαλε τη συνάντηση των ΠΑΕ με FIFA και UEFA: «Μέχρι και τις 11 το βράδυ που ήμουν με τους αξιωματούχους και τον κ. Κουτσοκούμνη ήταν όλα καλά. Είχαμε συνεννοηθεί για να γίνει η συνάντηση. Αργά τα μεσάνυχτα δέχθηκα τρομακτικές πληροφορίες. Επιβεβαίωσα και το πρωί ότι αυτή η συνάντηση θα είχε ένα τέλος μια εικόνα που δεν θα την ήθελε κανείς μας. Προκειμένου να μην αφήσω να γίνει πεδίο μάχης η συνάντηση, είπα στον κ. Κουτσοκούμνη τι πληροφορίες έχω για κάτι που θα ήταν ντροπή για τη χώρα μας. Ήταν κάτι δεδομένο ότι θα συμβεί.

Του είπα ότι δεν συμφωνώ να γίνει η συνάντηση, αλλά αν θέλετε εσείς μπορείτε να πάτε. Έτσι ματαιώθηκε. Λυπάμαι που έγινε αυτό, αλλά έπρεπε να προστατευτεί η ηρεμία. Αν δεν σας πείθω, το λέω ωμά, δεν με ενδιαφέρει. Πληροφορηθήκατε τι είπε ο κ. Σφακιανάκης χθες στο ΔΣ; Είπα στους δημοσιογράφους έξω από το ΔΣ τι είπε ο κ. Σφακιανάκης, αλλά κανείς δεν είχε την παλικαριά να τα βγάλει. Αν δεν σας πείθω εγώ, σας παραπέμπω σε αυτά που είπε ο κ. Σφακιανάκης χθες».

Για το ενδεχόμενο να οριστεί προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ: «Αυτά είναι ευσεβείς πόθοι των συναδέλφων σας. Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία. Οι FIFA και UEFA δεν έχουν καμία σκέψη. Εξάλλου για ποιο λόγο να ορίσουν προσωρινή διοίκηση; Κάποιοι έφτασαν να στείλουν και εξώδικα ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο ΔΣ δεν είναι νομότυπες. Είναι καθόλα νομότυπες, όπως και όλες οι αποφάσεις που θα παίρνονται μέχρι την εκλογή νέου ΔΣ. Αν παραιτηθούν σύμβουλοι λόγω της απειλής της απόφασης του ΓΓΑ, τότε το ΔΣ μπορεί να συνεχίσει να συνεδριάζει και να παίρνει αποφάσεις. Πάντοτε οι νομικοί προβλέπουν. Το καταστατικό λέει ότι αν κάποιοι παραιτηθούν για να δημιουργήσουν πρόβλημα, ακόμα και με τρεις συμβούλους λειτουργεί το ΔΣ που κάνει τις εκλογές. Τα κάνουμε όλα νομότυπα και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε».

Για τη στάση Κοντονή απέναντί του και τι πρέπει να γίνει με το πρωτάθλημα: «Είμαι πολιτικά διωκόμενος, όχι μόνο δημοσιογραφικά. Αν ο κ. υπουργός θέλει να το πει και ευθαρσώς, ας το κάνει. Κι εγώ και οι συνάδελφοί μου είμαστε υπεύθυνα άτομα. Έχουμε και λογική και υπευθυνότητα και ξέρουμε τι θα κάνουμε. Το πρωτάθλημα έπρεπε χθες να ανακοινωθεί από τον υπουργό ότι ξεκινάει. Έχουμε εκλογές την 1η Οκτωβρίου, θα βγει μια νέα διοίκηση, είτε είμαι εγώ υποψήφιος, είτε όχι. Υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι που θα συνεχίσουν. Οι τελευταίες λέξεις που έχει πει η FIFA και η UEFA είναι να άρει ο υπουργός την απαγόρευση μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως έχει δεσμευτεί. Άρα, μέχρι την Παρασκευή πρέπει να το κάνει».

Διαβάστε επίσης:

Ματαιώθηκε η συνάντηση FIFA/UEFA με τις ΠΑΕ

Κρίσιμες επαφές FIFA - ΕΠΟ για τo μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου
ΣΥΡΙΖΑ: Δικαιώνεται η προσπάθεια για την αναβάθμιση του Ελληνικού ΠοδοσφαίρουΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top