Λευτέρης Πετρούνιας: Γιατί να ντοπαριστώ και να πεθάνω στα 40 μου;

''Μέχρι το 2022 μπορώ να συνεχίσω σε υψηλό επίπεδο''

Λευτέρης Πετρούνιας: Γιατί να ντοπαριστώ και να πεθάνω στα 40 μου;
Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό " Sport24”, o Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» μίλησε για την καριέρα του, τη ζωή του, το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και τα επόμενα που έρχονται.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Λευτέρη Πετρούνια:

Για το τέλειο πρόγραμμά του, που διαρκεί ένα λεπτό: “Είναι καθημερινή η προπόνηση, 10-12 το πρωί και 2.30 με 6.00. Μετά τη δεύτερη προπόνηση χρειάζεται καλή αποθεραπεία, να φας να κάνεις μπάνιο και μετά πάλι θεραπεία”.

Για την προετοιμασία του: “Δουλεύουμε και τα έξι όργανα και στις αρχές της προετοιμασίας δουλεύουμε με βάρη, για να αντέξει το μυικό σύστημα όλες τις επιβαρύνσεις. Στο Ρίο βρέθηκα στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου. Και τώρα ΄με τη στήριξη του Stoiximan θα βρεθώ σε ακόμη καλύτερη. Το τελευταίο τρίμηνο τα είχα δώσει όλα, μετά το ευρωπαϊκό, όπου είχα πρ��βλήματα και πήγα μετά από τραυματισμό. Από τέλη Απριλίου μέχρι μέσα Μαϊου ήμουνα στα κόκκινα”.

Για τα μετάλλια που έχει κατακτήσει: “Υπάρχουν και τρεις πέμπτες θέσεις πολύ σημαντικές. Είναι τα σκαλιά για να φτάσω στην κορυφή. Και ένας αθλητής για να φτάσει στην κορυφή, πρέπει να μάθει να χάνει. Είναι και ο μόνος τρόπος να μάθεις να διαχειρίζεσαι μια νίκη”.

Για το μέλλον: “Κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα και θέλω να επαναλάβω αυτές τις επιτυχίες. Θέλω να δώσω στον κόσμο να καταλάβει ότι καλώς με στηρίζουνε. Εχω μεγάλα σχέδια”.

Για το αν έχει νιώσει αδικημένος από τους κριτές: “Εχω αδικηθεί πολλές φορές. Ολες όσες ήμουν πέμπτος (σ.σ. γέλια). Εχουμε κάνει και λάθη, αλλά έχω πάει με τον δυσκολότερο βαθμό δυσκολίας και έχω χάσει από αθλητές, έχοντας μισό βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο από εκείνους, χωρίς να κάνω κάποιο λάθος στο πρόγραμμα’’

Για το θέμα του ντόπινγκ: "Η γυμναστική είναι ένα σπορ καθαρό. Πέρασα από τρεις ελέγχους στις 6 το πρωί. Μακάρι εκτός από ούρα να έπαιρναν και αίμα μπας και καθάριζε ο αθλητισμός. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι αθλητές ντοπάρονται. Γιατί να πάρω κάτι και να κινδυνεύω να πεθάνω στα 40 μου; Καλύτερα να πάω σπίτι μου. Θέλω να δω το παιδί μου να είναι αθλητής και όχι απαραίτητα πρωταθλητής. Αν είναι να βγει θα βγει"

Για το μέχρι πότε θα αγωνίζεται: "Μέχρι το 2022 μπορώ να συνεχίσω σε υψηλό επίπεδο. Μετά τα 31 ξεκινά μία καθοδική πορεία και από εκεί και πέρα εξαρτάται από το πως θα αντιδράσει και το σώμα μου"

Για το εάν στερείται πράγματα: "Όχι πολλά. Απλά προσέχω. Όταν πρέπει θα τα φάω όλα. Απλά προσέχω πότε θα το κάνω. Εάν κάνεις σωστά τις προπονήσεις σου, τις αποθεραπείες και τις θεραπείες που πρέπει είναι δύσκολο να έχεις τραυματισμούς"

Διαβάστε επίσης:


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top