Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Σάκης Ρουβάς στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

«Να στείλουμε από την Ελλάδα ένα ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο» είπε ο κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Σάκης Ρουβάς στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

​Mε το σύνθημα: «Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί, να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε, ελάτε να μεταδώσουμε το ελληνικό φως για άλλη μια φορά και να φωνάξουμε όλοι μαζί Ελλάδα μπορείς», ο Σάκης Ρουβάς και οι ολυμπιονίκες μας, καλούν όλο τον κόσμο στο Καλλιμάρμαρο στις 27 Απριλίου για την τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας.

«Να στείλουμε ένα ηχηρό παγκόσμιο μήνυμα από την Ελλάδα από την Αθήνα σε όλο τον κόσμο, ένα μήνυμα ειρήνης ευγενούς άμιλλας πάθους, αισιοδοξίας και ναι ελληνικ��ς υπερηφάνειας» είπε χαρακτηριστικά στο Star ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος είναι και επικεφαλής του προγράμματος «Ελλάδα μπορείς».

Έξι μέρες νωρίτερα, στις 21 Απριλίου τα βλέμματα όλου του πλανήτη θα είναι στραμμένα στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας με πρωθιέρεια την ηθοποιό Κατερίνα Λέχου. H ολυμπιακή φλόγα θα ταξιδέψει μετά στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και σε νησιά όπως η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα.

Πριν την τελετή παράδοσης στο Παναθηναικό στάδιο η φλόγα θα περάσει από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα με λαμπαδηδρόμο έναν νεαρό Σύρο πρόσφυγα.

«Η πράξη αυτή έχει πολλούς συμβολισμούς και διατρανώνει την υποστήριξη του ολυμπιακού κινήματος στους συνανθρώπους μας που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και ζουν κάτω από τραγικές συνθήκες »ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Μέχρι σήμερα 62 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Ρίο, με τη φλόγα να ανάβει στο στάδιο Μαρακανά στη Βραζιλία στις 5 Αυγούστου.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν τον Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

80 χρόνια από την πρώτη φορά που άναψε η Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top