Κοντονής: Αν χρειαστεί θα διακόψουμε το πρωτάθλημα!

Νέα «πυρά» στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ για κατάσταση στο ποδόσφαιρο

Κοντονής: Αν χρειαστεί θα διακόψουμε το πρωτάθλημα!

​Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να διακοπεί (και) το πρωτάθλημα, μετά την ματαίωση του κυπέλλου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ, αναφέροντας ότι φταίνε περισσότερο από όλες τις πλευρές για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Όπου χρειαστεί θα επέμβουμε. Η διακοπή του πρωταθλήματος προβλέπεται στο νέο αθλητικό νόμο. Αν χρειαστεί θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να επιταχύνουμε προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής στον τηλεοπτικό σταθμό «Ionian TV», ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος.

Σε ερώτηση για τα αίτια που έχουν οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτή την κατάσταση, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι φέτος η κατάσταση είναι καλύτερη από πέρυσι, οπότε και είχαμε ένα νεκρό από επεισόδια και συνέχισε: «αυτά που συμβαίνουν είν��ι ανεπίτρεπτα και πρέπει να μπει ένα τέλος. Οι ευθύνες είναι όσων συμμετέχουν στη διαμόρφωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πρώτα και κύρια στην ΕΠΟ κι έπειτα στην ΚΕΔ. Είναι οι παράγοντες των συλλόγων και είναι και οι πυρήνες των φανατικών φιλάθλων οι οποίοι θεωρούν ότι είναι μέρος του παιχνιδιού. Μέρος του παιχνιδιού δεν είναι οι φίλαθλοι, αλλά οι παίκτες των ομάδων. Οι παράγοντες των ομάδων πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους κι όχι να τις ρίχνουν σε άλλους».

«Η ΕΠΟ θα πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων κι όχι να διαμορφώνει ένα καθεστώς ανυποληψίας για το ποδόσφαιρο», συνέχισε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε ότι η προσφυγή της ΕΠΟ στην UEFA «δεν είναι απειλή, αλλά δικαίωμά της», υπενθυμίζοντας, ωστόσο, πως ο νόμος με βάση τον οποίο ματαιώθηκε το κύπελλο έχει εγκριθεί από την UEFA και την FIFA.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top