Σαράποβα και Φέντερερ: Οι πιο καλοπληρωμένοι τενίστες παγκοσμίως!

Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes»

Σαράποβα και Φέντερερ: Οι πιο καλοπληρωμένοι τενίστες παγκοσμίως!

Το περιοδικό «Forbes» έδωσε στο φως της δημοσιότητας την λίστα με τα ονόματα των πιο καλοπληρωμένων αθλητών στον κόσμο.

Στις πρώτες θέσεις φιγουράρει το όνομα του Ρότζερ Φέντερερ και της Σαράποβα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Φέντερερ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος τενίστας στον κόσμο, ενώ για 11η συνεχόμενη χρονιά σε αυτή την λίστα βρίσκεται η Μαρία Σαράποβα.

Βέβαια, δεν λείπουν και οι:Νόβακ Τζόκοβιτς, Ραφαέλ Ναδάλ, Σερένα Γουίλιαμς, Άντι Μάρεϊ και Κέι Νισικόρι.

Ο Φέντερερ είναι για ακόμα μια χρονιά ο πιο εμπορικός τενίστας, καθώς σύμφωνα με το Forbes, κέρδισε 67 εκατομμύρια δολάρια τους προηγούμενους 12 μήνες. Ο Ελβετός είναι στην 5η θέση της νέας λίστας του γνωστού περιοδικού, με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές παγκοσμίως.

Από το τένις κέρδισε μόλις τα 9 από αυτά τα εκατομμύρια, καθώς τα υπόλοιπα 58, κερδήθηκαν από διαφημίσεις κι άλλες χορηγίες, δηλαδή τα περισσότερα από κάθε άλλον αθλητή παγκοσμίως! Μπροστά από τον Φέντερερ βρίσκονται μόλις οι Μέϊγουέδερ (300 εκατομμύρια), Πακιάο (160 εκατ.), Ρονάλντο (79,6 εκατ.) και Μέσι (73,8 εκατ.) από τη συνολική λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών.

Την ίδια στιγμή, πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο θεωρείται η Μαρία Σαράποβα, -συνεπώς και πρώτη τενίστρια-, με τα κέρδη της να φτάνουν τα 29,7 εκατομμύρια δολάρια, που τη φέρνουν στο Νο26 της συνολική λίστας! Η Ρωσίδα είναι πάνω από την κορυφαία τενίστρια στον κόσμο, Σερένα Γουίλιαμς, που με 24,6 εκατομμύρια δολάρια έρχεται 47η στη λίστα.

Τέλος, δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος τεν��στας για τη χρονιά που μας πέρασε, ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος με 48,2 εκατομμύρια δολάρια βρίσκεται στη 13η θέση. Στην 22η θέση είναι ο Ράφα Ναδάλ, με 32,5 εκατομμύρια, ενώ ο 4ος από τους "Big 4", Άντι Μάρεϊ, είναι στην 64η θέση με 22,3 εκατομμύρια.

Η ευχάριστη έκπληξη στη λίστα των 100 πρώτων παγκοσμίως είναι αναμφίβολα ο Κέι Νισικόρι, ο οποίος κέρδισε 19,5 εκατομμύρια δολάρια τη χρονιά που μας πέρασε και υπολογίζεται στην 92η θέση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top