Μπάσκετ: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός!

Πανηγυρίζουν τον 16ο τίτλο τους στην ιστορία της διοργάνωσης

Μπάσκετ: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός!

​Με 68-53 νίκησε ο Παναθηναϊκός τον Απόλλωνα Πατρών στον τελικό για το Κύπελλο Ελλάδας και οι πράσινοι κατέκτησαν τον 16ο τίτλο τους στην ιστορία της διοργάνωσης!

Από το πρώτο μέρος κιόλας η διαφορά έφτασε στο +19 (39-20), με τους Αχαιούς να μη μπορούν να παρακολουθήσουν τον αντίπαλό τους, ενώ στο δεύτερο μισό η απόσταση μεγάλωσε κι έφτασε ακόμη και στο +26.

Για τον Παναθηναϊκό ήταν το 4ο σερί τρόπαιο σε 21 συμμετοχές σε τελικούς, εκ των οποίων οι 11 διαδοχικοί, ενώ η δεύτερη... απόπειρα των Πατρινών να κατακτήσουν το τρόπαιο (η πρώτη ήταν το 1997) ήταν και αυτή αποτυχημένη (τότε είχαν χάσει από τον Ολυμπιακό).

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε το παραμικρό. Ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά που έφτασε ακόμη και στους 26 πόντους, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στο Ντούσκο Ιβάνοβιτς να ξεκουράσει τους βασικούς του παίκτες και να βάλει στο ματς τους Λούντζη, Κόνιαρη, και Διαμαντάκο.
Η ομάδα του Βετούλα βρήκε τ��ν τρόπο να μειώσει και να ρίξει τη διαφορά στο -14 (51-65), ωστόσο, το ματς είχε κριθεί ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο.
Κορυφαίος σκόρερ των πρασίνων ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 13 πόντους, ενώ 19 για λογαριασμό των Πατρινών πέτυχε ο Φιτζπάτρικ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top