O Aλόνσο αποκάλυψε λεπτομέρειες για το ατύχημα: «Δεν ξύπνησα στο 1995»

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποια ήταν τα αίτια της σύγκρουσης»

O Aλόνσο αποκάλυψε λεπτομέρειες για το ατύχημα: «Δεν ξύπνησα στο 1995»

Τα δύσκολα πέρασαν για τον Φερνάντο Αλόνσο, αφού όπως σας γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση στο star.gr, πήρε το «οκ» από την διεθνή ομοσπονδία αυτοκινήτου (FIA) και θα τρέξει στο Γκραν Πρι της Μαλαισίας, την Κυριακή 29 Μαρτίου.

Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της (FIA), o πιλότος της Formula 1 παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες σχετικά με το ατύχημα που είχε όταν δοκίμαζε το μονοθέσιο της McLaren, στην Βαρκελώνη.

Αρχικά, αναφέρθηκε στα σενάρια που τον ήθελαν να είχε υποστεί αμνησία και να ξύπνησε στο 1995.

Ο Αλόνσο τα διέψευσε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν απλά μια διάσειση. Πήγα στο νοσοκομείο σε καλή κατάσταση. Υπάρχει ένα διάστημα τεσσάρων ωρών όσο βρισκόμουν στο νοσοκομείο που δεν το θυμάμαι, αλλά αυτό είναι λογικό εξαιτίας της θεραπείας. Δεν ξύπνησα στο 1995, δεν ξύπνησα μιλώντας ιταλικά και όλα αυτά που γράφτηκαν. Θυμάμαι τα πάντα από το ατύχημα».

Σε ότι αφορά τα σενάρια της σύγκρουσης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποια ήταν τα αίτια της σύγκρουσης, αλλά σίγουρα είχε ένα πρόβλημα με το τιμόνι στην τρίτη στροφή, κόλλησε στα δεξιά. Πλησίασα τον τοίχο, φρέναρα την τελευταία στιγμή, κατέβασα ταχύτητα, αλλά δυστυχώς από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν θυμάμαι κάποια κομμάτια».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι απέρριψε τα όσα είχε δηλώσει ο πρόεδρος της McLaren, Ρον Ντένις, ότι ο δυνατός άνεμος τον έκανε να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου: «Σίγουρα όχι. Ακόμη κι ένας τυφώνας δεν θα μπορούσε να μετακινήσει το μονοθέσιο σε τέτοια ταχύτητα. Η σύγχυση των όσων είπε μπορεί να προκλήθηκε επειδή έπρεπε να δηλώσει κάτι άμεσα στα ΜΜΕ καθώς υπήρχε μεγάλη πίεση και εγώ ήμουν σε μονάδα εντατικής θεραπείας».

Και πρόσθεσε: «Είναι σαφές ότι υπήρχε ένα πρόβλημα στο μονοθέσιο, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες αυτή τη στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραμένει στο νοσοκομείο ο Φερνάντο Αλόνσο
Τέλος καλό όλα καλά για τον Αλόνσο: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Ο Αλόνσο καθησύχασε τους θαυμαστές του μετά το ατύχημα: «Είμαι απολύτως καλά»


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top