«Έσβησε» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κώστας Λινοξυλάκης

Φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού για 13 χρόνια

«Έσβησε» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κώστας Λινοξυλάκης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε το πρωί της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Κώστας Λινοξυλάκης.

Ο αθλητής ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αστέρα Αθηνών και το 1950 εντάχθηκε στο «τριφύλλι», όπου έμελλε να περάσει το υπόλοιπο της καριέρας του ως το 1963, οπότε και αποσύρθηκε.

ΚΟ1.jpg
Φόρεσε την φανέλα των "πρασίνων" για 13 χρόνια βάζοντας τέλος στην καριέρα του σε ηλικία 30 ετών.

ΚΟ3.jpg
Αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός και πανηγύρισε με τον Παναθηναϊκό 4 πρωταθλήματα (1953, 1960, 1961, 1962) και 1 Κύπελλο Ελλάδας (1955), ενώ φόρεσε 28 φορές τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας (1 γκολ), με την οποία έκανε ντεμπούτο το Δεκέμβριο του 1950, σε αγώνα με τη Β΄ ομάδα της Γαλλίας και για μεγάλο διάστημα διετέλεσε και αρχηγός της.

ΚΟ2.jpg

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε την θλίψη της με σχετική ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της.

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αποχαιρετά τον Κώστα Λινοξυλάκη, μία ποδοσφαιρική φυσιογνωμία που τίμησε το Τριφύλλι και τα χρώματα της Εθνικής.

Γεννημένος στο Ρέθυμνο, ο δεξιοτέχνης στόπερ του Παναθηναϊκού πανηγύρισε 4 Πρωταθλήματα (1953, 1960, 1961, 1962), 1 Κύπελλο και είχε 5 ευρωπαϊκές συμμετοχές με την αγαπημένη του ομάδα.

Με το Τριφύλλι στο στήθος 101 φορές και 28 το εθνόσημο, ο Κώστας Λινοξυλάκης άφησε το δικό του στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως στυλοβάτης της άμυνας και αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Η απώλεια του Κώστα Λινοξυλάκη είναι απώλεια όλης της παναθηναϊκής οικογένειας και του ποδοσφαίρου που τίμησε με τα προσόντα και το ήθος του συνάμα. Θα αποτελεί πάντα υπερήφανο κομμάτι της ιστορίας μας.

Συλλυπούμαστε τους οικείους του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top