Μελισσανίδης: «Ξεκίνησαν πόλεμο, θα τον έχουν»

Δείτε την απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον παράγοντα της ΑΕΚ

Μελισσανίδης: «Ξεκίνησαν πόλεμο, θα τον έχουν»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και συγκεκριμένα τα όσα ακολούθησαν μετά την επίθεση και τον τραυματισμό του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Χριστόφορου Ζωγράφου.

Ξεκινώντας είπε «Ας με βγάλουν ένοχο, ας με στήσουν στον τοίχο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μείνει στα ίδια χέρια. Άλλον υπεύθυνο για τα εγκλήματα που έχουν κάνει δεν θα βρουν. Ξεκίνησαν πόλεμο, θα τον έχουν. Αυτοί που κατέστρεψαν και συντηρούνται από το ποδόσφαιρο, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη, όχι τον Μελισσανίδη. Εγώ όταν ήμουν πρόεδρος, η ΑΕΚ πήρε πρωταθλήματα και έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαφορά είναι πως κερδίσαμε την εκτίμηση όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Αυτή την ΑΕΚ θέλουμε να ξαναφτιάξουμε, αλλά για να γίνει αυτό θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον Χριστόφορο Ζωγράφο, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν από το κρεβάτι του πόνου να τηλεφωνεί στον κ. Μαρινάκη και σε χρόνο ρεκόρ να πηγαίνει στο νοσοκομείο κι εκείνος και ο κ. Σαρρής; Ζητώ από τους εισαγγελείς να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κ. Ζωγράφου. Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί δεν τηλεφώνησε στον κ. Αλαφούζο, στον κ. Σαββίδη, σε μένα;».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του επί του θέματος του παράγοντα της ελληνικής διαιτησίας, ανέφερε ότι του είχε τηλεφωνήσει: «Τον πήρα δύο φορές τηλέφωνο, μία όταν ανέλαβε και του ευχήθηκα καλή επιτυχία λέγοντας πως η ΑΕΚ δεν θέλει καμία βοήθεια, παρά μόνο το 50-50 και μου είπε "μείνε ήσυχος". Τη δεύτερη φορά μιλήσαμε όταν παίζαμε με τον Αχαρναϊκό. Τον πήρα από το προσωπικό μου τηλέφωνο, δεν το σήκωσε, τον ξαναπήρα και του είπα "βλέπω κάτι μυστήριες διαιτησίες, δεν θέλουμε χάρες"».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Λέει ο κ. Μαρινάκης συνέχεια "εμείς στο ποδόσφαιρο επενδύουμε". Εγώ έχω δηλώσει ότι θέλω να φτιάξω την ομάδα μου και να φτιάξουμε γήπεδο για να γίνει η ΑΕΚ όπως την ονειρευόμαστε. Ωραία επένδυση είναι να βγάζουμε κάθε χρόνο τόσα εκατομμύρια από το ποδόσφαιρο, από το Τσάμπιονς Λιγκ και τις πωλήσεις παικτών, για να "παντελονιάζουμε" λεφτά».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έθιξε και το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας παραλληλισμούς με το «Γ. Καραϊσκάκης»: «Τρελάθηκαν όταν άκουσαν πως θα κάνουμε νέο γήπεδο. Είναι κομπλεξισμός να μη θέλεις να κάνουν όλες οι ομάδες γήπεδο για να αναβαθμιστεί το προϊόν. Τρελάθηκαν πώς θα πάρουμε ένα κονδύλι για ένα γήπεδο που μας γκρέμισαν, χωρίς ευθύνη της ΑΕΚ. Σήμερα το "Καραϊσκάκης" έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο. Αφού έχουν λεφτά, γιατί δεν πληρώνουν το δάνειο; Είπα και θα το ξαναπώ. Η ΑΕΚ θα κάνει γήπεδο. Τέλος!».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα ύποπτα ματς: «Πρώτο ματς Ολυμπιακός-Βέροια, στοιχηματισμός 3 εκατομμύρια στο σκορ 3-0. Το παιχνίδι παίζεται, στο δεύτερο ημίχρονο άλλα 3 εκατομμύρια πάλι στο 3-0, με το σκορ στο 1-0. Μέχρι το 90΄ το σκορ έγινε κατά σύμπτωση 3-0. Τι έπαιζε; Η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ; Υπάρχουν σήμερα Έλληνες που να μπορούν να παίξουν τέτοιο στοίχημα; Υπήρχαν κι άλλα παιχνίδια, το Ολυμπιακός-Πανθρακικός και το Εργοτέλης-Ολυμπιακός. Ρωτάω εσάς, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη; Να μας πουν πού ανήκει μια off-shore εταιρεία από την οποία χρηματοδοτείται η ΠΑΕ Εργοτέλης».

Η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Λίγες ώρες μερά την συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε θέση και μέσω μιας ανακοίνωσης χαρακτήρισε τον παράγοντα της ΑΕΚ γελωτοποιό.

Η επίσημη θέση του Ολυμπιακού:

«Aκούσαμε προσεκτικά τον γελωτοποιό Δημήτρη Μελισσανίδη στην τελευταία του παράσταση και διαπιστώσαμε ότι με τα όσα είπε διευκολύνει το έργο των εισαγγελέων, αφού ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ότι μίλησε με το θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, Χριστόφορο Ζωγράφο, όχι μόνο μια φορά αλλά επαναλαμβανόμενα και πριν από παιχνίδι της ομάδας του.

Επίσης ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό ότι μιλάει πολύ συχνά και με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή.

Έτσι, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και το περιεχόμενο της έγκλησης (μήνυσης) του Χρ. Ζωγράφου αλλά και το περιεχόμενο της κατάθεσης του Προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή στον Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου.

Γέλιο προκάλεσε επίσης και το αίτημά του να «ανοίξουν» τα τηλέφωνα όλων εκτός από το δικό του και τα τηλέφωνα των γραφείων του.

Και ας είναι αυτός που σύμφωνα με τον Τύπο φέρεται από όλους τους εμπλεκόμενους να είναι το πρόσωπο που απείλησε το θύμα πριν δεχθεί τη δολοφονική επίθεση και αυτός που είχε το θράσος, εκτός όλων των άλλων, να ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΠΟ τον ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών για παιχνίδι της ομάδας του.

Κατά τα άλλα, ο κύριος Μελισσανίδης κορύφωσε την παράστασή του με την αναφορά του στο λευκό ποινικό του μητρώο (με αυτό πρέπει να γέλασαν τα δικαστήρια και τα κάγκελα στις φυλακές της χώρας που τον έχουν φιλοξενήσει κατ’ επανάληψη) και πέταξε και πάλι την ίδια λάσπη που εξαπολύει συστηματικά ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Σε αυτό, προφανώς, βοήθησε το χθεσινό ραντεβού (προετοιμασίας) στα γραφεία της εταιρείας του με τον κύριο Θωμαΐδη, με τον οποίο έχουν στενή συνεργασία. Φωτογραφίες για τα τετ α τετ τους υπάρχουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Είναι προφανές ότι για όλες τις παραληρηματικές του αναφορές στην ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και στον Πρόεδρο κ. Μαρινάκη θα μηνυθεί, αν και ο κύριος Μελισσανίδης θα έχει να ασχοληθεί τις επόμενες μέρες με πολύ σοβαρότερες κατηγορίες απο την «συκοφαντική δυσφήμιση». Κυρίως δε, με την ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ, του Χριστόφορου Ζωγράφου που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο».

Πειθαρχική δίωξη σε Μελισσανίδη και ΑΕΚ

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ ΑΕΚ και στον Δημήτρη Μελισσανίδη για γραπτή δήλωση του τελευταίου που «φιλοξενήθηκε» στον επίσημο δικτυακό τόπο της ομάδας και με την οποία «απαντούσε» στον Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το επεισόδιο με τον Χριστόφορο Ζωγράφου.

Αναλυτικά η ενημέρωση: «Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ ΑΕΚ και στον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, και 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 6-6-2014 (γραπτή δήλωση στις 14/11/2014)».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top