Ρανιέρι: «Αρχιτέκτονας του λάθους εγώ αν δεν πάμε στο Παρίσι»

Τι δήλωσε λίγο πριν την αναμέτρηση της Εθνικής με την Β. Ιρλανδία

Ρανιέρι: «Αρχιτέκτονας του λάθους εγώ αν δεν πάμε στο Παρίσι»
O χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βόρειο Ιρλανδία, που θα διεξαχθεί την Τρίτη (21:45, ΝΕΡΙΤ, OTE Sports 1), στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι πρόκειται για μία δύσκολη αναμέτρηση, αφού η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο του ομίλου.

«Είναι δύσκολο ματς γιατί η Β. Ιρλανδία είναι πολύ καλή ομάδα, είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, παίζει απλό και όμορφο ποδόσφαιρο και τώρα για εμάς είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε την πρώτη νίκη μας. Ελπίζω οι οπαδοί μας να έρθουν στο γήπεδο και να μας στηρίξουν γιατί τους χρειαζόμαστε».

Και πρόσθεσε: «Σημαντικό για μας είναι να βάλουμε ένα γκολ και να μη δεχτούμε κανένα. Δεν αποτελεί έκπληξη η πορεία της Βόρειας Ιρλανδίας. Στο ποδόσφαιρο είναι όλα πιθανά. Δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα σε αυτό το άθλημα. Είδαμε ότι η Ισπανία έχασε, όπως και η Γερμανία, ενώ η Ρωσία έφερε ισοπαλία».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Κλαούντιο Ρανιέρι:

Πώς θα αντιμετωπίσει τη Βόρεια Ιρλανδία: «Πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο για όλους και όχι μόνο για τον Λάφερτι. Όλη η ομάδα τους χρειάζεται προσοχή, είτε παίζουν με τη μπάλα κάτω είτε με μακρινές μπαλιές προς αυτόν τον παίκτη. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε όλη την ομάδα και όχι μόνο έναν παίκτη».

Αν ανησυχεί για το μέλλον του στην Εθνική Ελλάδας: «Πιστεύω ότι έχω μία πολύ καλή δουλειά εδώ και πρέπει όλοι να εργαστούμε σκληρά. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε αλλαγές και να "παντρέψουμε" την παλιά φουρνιά με τη νέα. Ο δικός μου στόχος είναι να φτάσουμε στη Γαλλία, στο Παρίσι. Είμαι συνηθισμένος να δουλεύω υπό πίεση».

Πότε εκτιμά ότι η ελληνική ομάδα θα φτάσει στο επίπεδο που ο ίδιος θέλει: «Δεν ξέρω πότε θα φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο, όμως όταν δουλεύεις μόνο τέσσερις ημέρες πριν το παιχνίδι και υπάρχει και η κούραση μεσοβδόμαδα, αλλά και οι τραυματισμοί, δεν είναι εύκολη η δουλειά μας. Σε κάθε ματς θεωρώ ότι θα βελτιωνόμαστε και πρέπει να έχουμε στόχο τη νίκη, ανεξάρτητα από το επίπεδο που βρισκόμαστε».

Το αν θεωρεί ότι έχουν γίνει λάθη: «Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Αν κάνω κάποιο λάθος θα το πω, δεν θα τα ρίξω στη διαιτησία. Ο στόχος είναι να πάμε στο Παρίσι. Αν δεν πάμε θα μιλάμε για καταστροφή, για λάθος από όλους, κι εγώ θα είμαι ο αρχιτέκτονας αυτού του λάθους».

Τον τρόπο αντιμετώπισης της Βόρειας Ιρλανδίας: «Η Βόρεια Ιρλανδία είτε θα παίξει ανοιχτά είτε με αντεπιθέσεις. Εμείς θέλουμε να βρούμε λύσεις και να προσθέσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας αλλά η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει: θέλουμε να παίζουμε όλοι μαζί, σαν μία γροθιά. Θέλουμε να παίξουμε απλά αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, γιατί ο αντίπαλος θα κλείσει χώρους και θα παίξει μαχητικά. Οι παίκτες μου όμως είναι έξυπνοι και πιστεύω ότι θα βρούμε τις λύσεις για να φτάσουμε στη νίκη».

Την είσοδο τρίτου στόπερ (Μόρας) στον αγώνα με τη Φινλανδία: «Όταν βάζω τον Μόρα και βγάζω τον Καρέλη, με ρωτάτε γιατί παίζω αμυντικά. Αντίθετα, εγώ ήθελα να επιτεθώ. Με την είσοδο του τρίτου κεντρικού αμυντικού οι δύο ακραίοι μας ανέβηκαν περισσότερο. Ε��χαμε την ίδια ισορροπία και παίζαμε με δύο επιθετικούς, Μήτρογλου και Σαμαρά, κάνοντας μόνο ένα λάθος στην αντεπίθεση της Φινλανδίας».

Το αν δικαιώθηκε με την επιλογή των νεαρών ποδοσφαιριστών: «Πιστεύω ότι υπήρχε ένα λάθος στο πρώτο ματς (με Ρουμανία). Εγώ θέλω να βάζω τους καλύτερους σε κάθε αγώνα, αλλά στον πρώτο επέλεξα την εμπειρία και για το λόγο αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα. Ήμουν σίγουρος για τους δικούς μου παίκτες, είναι ποδοσφαιριστές με χαρακτήρα, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μπορούν να βοηθήσουν και άλλοι, όπως ο Διαμαντάκος για παράδειγμα. Δεν μπόρεσα να τον καλέσω αυτή την περίοδο αλλά είναι πάντα στο μυαλό μου, δεν τον ξεχνώ».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top