Λιονέλ Μέσι: «Έκανα ενέσεις όταν ήμουν μικρός… για να ψηλώσω»

Στο φως της δημοσιότητας αποσπάσματα της αυτοβιογραφίας του

Λιονέλ Μέσι: «Έκανα ενέσεις όταν ήμουν μικρός… για να ψηλώσω»

​Την αυτοβιογραφία του Λιονέλ Μέσι έχει αναλάβει ο Γκιγιέμ Μπαλάγκουε και αποσπάσματα αυτής είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το βιβλίο επικεντρώνεται στα παιδικά χρόνια του Αργεντινού άσου και στη θεραπεία με ενέσεις που ακολουθούσε για να ψηλώσει.

«Όταν ήμουν 11 ετών ανακάλυψαν ότι είχα ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης και άρχισα θεραπεία που θα με βοηθούσε να μεγαλώσω. Κάθε βράδυ έπρεπε να κάνω ενέσεις στα πόδια μου και όλο αυτό για μία περίοδο τριών χρόνων. Ή��ουν τόσο μικρόσωμος, που σχολίαζαν πως όταν πήγαινα στο γήπεδο ή στο σχολείο έμοιαζα ο μικρότερος απ' όλους. Αυτό συνέβαινε μέχρι που ολοκλήρωσα τη θεραπεία και άρχισα να αναπτύσσομαι φυσιολογικά», δήλωσε ο ίδιος ο Μέσι.

«Το να είσαι μικρόσωμος σου επιτρέπει να είσαι πιο γρήγορος και ευκίνητος και αυτό με βοήθησε όταν έπαιζα ποδόσφαιρο» παραδέχεται ακόμη ο ίδιος.

Ο γιατρός που τον θεράπευσε αποκαλύπτει, διαχωρίζοντας τη θεραπεία από το ντόπινγκ : «Η αυξητική ορμόνη χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα από τους ενήλικες που δεν τη χρειάζονται με στόχο να αποκτήσουν αγωνιστικό πλεονέκτημα. Αλλά πρέπει να διαφοροποιούμε την θεραπεία με αυξητική ορμόνη για έναν ενήλικα που δεν την χρειάζεται και για ένα νεαρό αγόρι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top