Στο Βατικανό για... βραβείο ο Βασίλης Σπανούλης!

Προσωπικότητα του Αθλητισμού ο Έλληνας μπασκετομπολίστας

Στο Βατικανό για... βραβείο ο Βασίλης Σπανούλης!
Ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι μεταξύ των Ελλήνων που θα βραβευτούν από το Βατικανό, στη φετινή απονομή των «Guiseppe Sciacca», στις 16 Νοεμβρίου!

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού θα παραλάβει το πρώτο βραβείο Αθλητισμού, παρουσία δυο Καρδιναλίων και σημαντικών προσωπικοτήτων από το πολιτικό, καλλιτεχνικό και επιστημονικό χώρο παγκοσμίως.

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά η βράβευσή μου τόσο για μένα, για την ομάδα μου, τη χώρα μου. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη», δήλωσε ο Σπανούλης.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων «Giuseppe Sciacca», Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία έθεσε και την υποψηφιότητα του Σπανούλη, δήλωσε «είμαι ευτυχής και περήφανη που το παγκόσμιο βραβείο αθλητισμού φέτος έρχεται στην Ελλάδα και στον Βασίλη Σπανούλη. Είναι ένας παίκτης με μεγάλο ταλέντο, υψηλές αθλητικές επιδόσεις και διακρίσεις, με ήθος… παράδειγμα αθλητή και ανθρώπου στα γήπεδα. Κοσμεί το Ελληνικό μπάσκετ και σαφέστατα είναι ο καλύτερος παίχτης στην Ευρώπη. Η κριτική επιτροπή τον επέλεξε ανάμεσα σε δεκάδες αθλητές υψηλού βεληνεκούς από όλα τα αθλήματα παγκοσμίως και ως Ελληνίδα αισθάνομαι διπλά υπερήφανη για την δικαίωση της πρότασής μου στο πρόσωπο του Βασίλη Σπανούλη», ενώ τα συγχαρητήριά του έδωσε και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Βραβείων.

Στην ίδια διοργάνωση, το βραβείο Επιστήμης θα πάρει η καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ, Ευαγγελία Τσουκαλά, για την ανακάλυψη του μεγαλύτερου μαστόδοντα, 5,2 μέτρων, στην περιοχή των Γρεβενών!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top