Η Βραζιλία κατέκτησε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών

Νίκησε 3-0 την Ισπανία και στέλνει «μήνυμα» ενόψει Μουντιάλ

Η Βραζιλία κατέκτησε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών

Η Βραζιλία νίκησε με σκορ 3-0 την Ισπανία στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και κατάκτησε το τρόπαιο. Πρωταγωνιστής για τη «σελεσάο» ήταν ο Φρεντ, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα.

Ένα χρόνο πριν το Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στο «σπίτι» της, η νέα Βραζιλία του Λουίς Φελίπε Σκολάρι απέδειξε ότι είναι ικανή για όλα. Με το Νεϊμάρ σε μεγάλα κέφια και τον Φρεντ να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 5 γκολ, η Βραζιλία έστειλε στο καναβάτσο την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία ήταν «σκιά» του καλού της εαυτού.

Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, γνώρισε τα ημερώματα την δεύτερή της ήττα, μετά από 30 παιχνίδια, και μάλιστα, με τρία γκολ διαφορά! Η Βραζιλία κατάκτησε το 4ο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και τρίτο διαδοχικό μετά το 2005 και 2009. Ο Φρεντ «χτύπησε» στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων (2΄ και 47΄), ενώ ο Νεϊμάρ ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους είχε γράψει το 2-0

Οι «φούριας ρόχας» βρέθηκαν σε πολύ κακή βραδιά. Στο 54΄ κέρδισαν πέναλτι (ανατροπή του Νάβας από τον Μαρσέλο), αλλά ο Σέρχιο Ράμος έστειλε την μπάλα στο το δοκάρι. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 70 λεπτών, ο Πικέ ανέτρεψε το Νεϊμάρ, ενώ ο τελευταίος έφευγε στην αντεπίθεση και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Οι συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Φελίπε Σκολάρι): Σέζαρ, Μαρσέλο, Νταβίντ Λουίζ, Σίλβα, Άλβες, Λουίς Γκουστάβο, Παουλίνιο (87’ Ερνάνες), Νεϊμάρ, Όσκαρ, Χουλκ (72’ Ζάντσον), Φρεντ (80’ Τζο)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Άλμπα, Ράμος, Πικέ, Αρμπελόα (46’ Αθπιλικουέτα), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Μάτα (52’ Νάβας), Τόρες (59’ Βίγια)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιορν Κούιπερς (Ολλανδία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Μαρακανά»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top