Μπάσκετ: Απόψε ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ

Για την πρόκριση στα play offs του Τop 16 της Ευρωλίγκας

Μπάσκετ: Απόψε ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ

​Όπως στο Τελ Αβίβ, έτσι και στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει απόψε (21:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6, www.sport-fm.gr) να πάρει τη νίκη κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τη 12η αγωνιστική του ΤOP 16 της Ευρωλίγκας, προκειμένου να κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα play offs της διοργάνωσης.

Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Τελ Αβίβ όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει με 78-77, ο Ολυμπιακός μετρά τρεις απουσίες, ενώ έχει κάνει και μία νέα προσθήκη. Ο ένας είναι –ο εδώ και καιρό απών- Βαγγέλης Μάντζαρης, του οποίου η αμυντική συνεισφορά φάνηκε στη φτωχή συγκομιδή πόντων που είχαν οι Ρίκι Χίκμαν και Γιογκέβ Οχαγιόν στο ματς στη «Νokia Arena». Οι άλλοι δύο απόντες είναι οι Γιώργος Πρίντεζης και Δημήτρης Μαυροειδής, με τον πρώτο να μην έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στη μέση και τον δεύτερο να έχει περάσει πρόσφατα την πόρτα του χειρουργείου. Τέλος, η τελευταία αλλαγή –όσον αφορά τον Ολυμπιακό- είναι ο Ντορόν Πέρκινς, που φορούσε στο παρελθόν τη φανέλα της «ομάδας του ��αού».

Από την άλλη, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήρθε χωρίς απουσίες στην Αθήνα αλλά και με… φόρα από τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Σιένα (εντός), Κάχα Λαμποράλ (εκτός), Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (εκτός) και Χίμκι (εντός), με την οποίες έχει μπει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Για το λόγο αυτό, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ δεν πρόκειται να καταθέσουν εύκολα τα… όπλα στο ΣΕΦ και αυτό φρόντισαν να το δείξουν μέσα από τις δηλώσεις τους.
Η προϊστορία των δύο ομάδων:
Υπάρχει απόλυτη ισορροπία στις αναμετρήσεις Ολυμπιακού και Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τις δύο ομάδες να μετρούν από 11 νίκες η καθεμία. Ωστόσο, μιας και το ματς στον Πειραιά, εκεί οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι μετρούν επτά νίκες σε δέκα ματς.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top