O Cristiano Ronaldo γλέντησε με δύο γκολ την Μπαρτσελόνα

Η Ρεάλ νίκησε 3-1 στο «Καμπ Νου»

O Cristiano Ronaldo γλέντησε με δύο γκολ την Μπαρτσελόνα

​Τεράστια πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης που επικράτησε με 3-1 της Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να δίνει ρεσιτάλ.

Στο πρώτο παιχνίδι οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1, ενώ τα γκολ σημείωσαν οι: Ρονάλντο στο 14’ και το 57’, Βαράν στο 68’ και Ζόρντι Αλμπα για τη Μπαρτσελόνα στο 89’.

Σε ένα clasico που δεν είχε καμία σχέση με τα όσα ανταγωνιστικά ντέρμπι μας είχε συνηθίσει ο Μέσι και η παρέα του, η Ρεάλ διέλυσε τη Μπαρτσελόνα με το άπλετο και πέρα για πέρα δίκαιο σκορ και προκρίθηκε στον τελικό του Copa del Rey.

Ο Ρονάλντο, που οι ίδιοι οι οπαδοί της ομάδας του τον έχουν αποδοκιμάσει, έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Καταλανών, τους έβαλε δύο γκολ και έφτιαξε ένα εκπληκτικό ρεκόρ: αυτό του 6ου διαδοχικού σκοραρίσματος στο άντρο των μισητών αντιπάλων. Ποτέ, κανείς δεν υπήρξε τέτοιος δολοφόνος στην ιστορία της αέναης αυτής αντιπαλότητας. Ο Κριστιάνο έφτασε τα 12 γκολ κόντρα στη Μπάρτσα, με τα οκτώ να τα έχει πανηγυρίσει στη Βαρκελώνη.

Η γιορτή των Μαδριλένων στήθηκε απόντος των γηπεδούχων. Ο Μέσι φάνηκε ότι έπαιζε μόνο σε δύο φάσεις και η μία εξ αυτών στημένη (στο 2' πήγε να σκοράρει και στο 40' το πολύ καλό φάουλ του έξυσε το δοκάρι). Το κέντρο ήταν μπλοκαρισμένο, η επίθεση χωρίς ιδέες (μόνο ο Ινιέστα πάλευε κάτι να φτιάξει) και το δίδυμο Πικέ-Πουγιόλ πελαγωμένο και παραδομένο στις ορέξεις του Ρονάλντο, του Ντι Μαρία και του Οζίλ. Για ακόμα μία φορά (όπως με τη Μίλαν, αλλά και γενικότερα όπως συμβαίνει εδώ και ένα μήνα) η Μπαρτσελόνα έμοιαζε να έχει χάσει τον εαυτό της.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αλλά η πίεση τους δεν είχε ουσία. Το ποιος θα ήταν το αφεντικό, φάνηκε από νωρίς. Στο 13' ο Κριστιάνο πήρε τη μακρινή μπαλιά, πάτησε περιοχή και χόρεψε τον Πικέ, ο οποίος αφού... έφαγε την προσποίηση, τον ανέτρεψε. Ο CR7 ανέλαβε και την εκτέλεση, έστειλε τον Πίντο από την αντίθετη πλευρά και έδωσε το σύνθημα για την πρόκριση (σ.σ.: 1-1 στο πρώτο ματς). Οι Καταλανοί έδειξαν αρχικά να θυμώνουν και άπαντες περίμεναν την αντίδραση τους. Ωστόσο, όπως είπαμε, η Μπάρτσα δείχνει να έχει ξεμείνει από καύσιμα και αυτή η αντίδραση δεν ήρθε ποτέ. Στο 35' ο Πέδρο γκρίνιαξε για πέναλτι από τον Τσάμπι Αλόνσο.

Γενικότερα διαμαρτυρήθηκαν πολύ οι παίκτες του Ζορντί Ρόουρα. Δικαίως ή αδίκως μερικές φορές δεν έχει καμία σημασία, καθώς η γκρίνια τους ήταν ξεκάθαρα προϊόν της δικής τους αδυναμίας να κάνουν τα... δικά τους. Στο 52' και μετά από μίνι πολιορκία, ο Μπουσκέτς σούταρε, αλλά ο Ντιέγο Λόπεθ φώναξε παρών. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η καταστροφή για τους μεν και η ευτυχία για τους δε. Σε ακόμα μία αντεπίθεση με μακρινή μπαλιά (σεμιναριακή απόδοση του εν λόγω παιχνιδιού από τους παίκτες του Μουρίνιο) ο Ντι Μαρία βρέθηκε μόνος του με τον Πουγιόλ, με τον αρχηγό της Μπάρτσα να πρέπει να δει στο βίντεο το πως τον άφησε πίσω του. Το σουτ στματάτησε στον Πίντο, αλλά στην επαναφορά ο Ρονάλντο πλάσαρε ιδανικά για το 2-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Μπάρτσα παραδόθηκε και περισσότερο σου δινόταν η εντύπωση ότι θα βάλει και άλλο η Ρεάλ. Και τελικά έτσι συνέβη, όταν ο Βαράν (68') απογειώθηκε και με κεφαλιά κάρφωσε για το 3-0. Το φοβερό με τον Γάλλο πιτσιρικά είναι ότι είχε κάνει ακόμα μία κεφαλιά κόντρα στη Μπάρτσα (στο ντεμπούτο του σε clasico) και είχε σκοράρει. Δύο στα δύο δηλαδή. Στο φινάλε (89') ο Ζορντί Αλμπα πρόλαβε με αριστερό πλασέ να βάλει το γκολ της τιμής που όμως ουδόλως ενόχλησε τους φιλοξενούμενους.

Στον πάγκο ο Μουρίνιο θύμιζε σε πανηγυρισμούς, εκείνα που έκανε ως προπονητής της Ιντερ εκεί μέσα και σχεδίαζε ήδη στο μυαλό τη στρατηγική για τα επόμενα. Η Ρεάλ δεν έχει χρόνο για πανηγύρια. Το απόλαυσε και πάει παρακάτω. Το Σαββάτο υπάρχει ακόμα ένα clasico για το πρωτάθλημα και μετά έπεται το Τσάμπιονς Λιγκ και η Γιουνάιτεντ. Ηρεμος πλέον μπορεί να φτιάξει το πλάνο του. Στη Ρεάλ λοιπόν τα έχουν τώρα τακτοποιημένα. Οι άλλοι να δούμε τι θα κάνουν. Η Μπάρτσα είναι σκιά του σούπερ εαυτού της και με τον Τίτο Βιλανόβα να παλεύει για τη ζωή του στη Νέα Υόρκη, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η αντίδραση της και αν θα υπάρξει καν τέτοια...

Η αντίπαλος της Ρεάλ στον Τελικό θα προκύψει από το ζευγάρι Σεβίλλη-Ατλέτικο που παίζουν την Τετάρτη

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα(Ρόουρα): Πίντο, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγκας(59’Βίγια), Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι

Ρεάλ Μαδρίτης(Μουρίνιο): Λόπεθ, Ράμος, Βαράν, Κοεντράο, Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο(84’Εσιέν), Κεντίρα, Εζίλ, Κριστιάνο, Ντι Μαρία, Ιγκουαίν

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top