Απίθανο: Ανακαλύφτηκαν κρούσματα ντόπινγκ από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας και του Πεκίνου

5 αθλητές από το 2004- 2 από το 2008-Μετά την λήξη η ανακοίνωση

Απίθανο: Ανακαλύφτηκαν  κρούσματα ντόπινγκ από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας και του Πεκίνου

​Περίπου μία εβδομάδα απομένει για να τελειώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου και ήρθαν στην δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν το νέο σύστημα κανόνων της ΔΟΕ όσον αφορά τα κρούσματα ντόπινγκ των αθλητών.

Σε επαναληπτικούς ελέγχους ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκαν από τα νέα εκσυγχρονισμένα εργαστήρια της WADA στη Λωζάνη ανακαλύφτηκε ότι 8 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 5 αθλητές του στίβου που προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Σημειώνουμε ότι η WADA έχοντας την έγγραφη συναίνεση των αθλητών έχει το δικαίωμα να κρατήσει τα δείγματα ούρων μέχρι και 8 χρόνια μετά από τους αγώνες που ένας αθλητής θα αγωνιστεί.

Υπάρχουν επίσης και δύο αθλητές που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και μετά τον επανέλεγχο βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η ΔΟΕ θα αποκαλύψει επίσημα μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου τα ονόματα των αθλητών για να μην θιχτεί το κύρος των αγώνων που πραγματοποιούνται αυτήν την στιγμή.

Η ΔΟΕ αποφάσισε να ξεκινήσει τους επανελέγχους από τους αγώνες του 2004, επειδή ήταν η διοργάνωση με τα περισσότερα κρούσματα ντόπινγκ στην ιστορία:26, υπερδιπλάσια από το ως τότε αρνητικό "ρεκόρ" του Λος Άντζελες (1984, 12).

Στην Αθήνα είχαν πραγματοποιηθεί 3.600 έλεγχοι και είχαν συλληφθεί ντοπέ 6 νικητές μεταλλίων, εκ των οποίων οι 2 είχαν κατακτήσει το χρυσό! Στο Λονδίνο το σύνολο των ελέγχων θα ξεπεράσει τις 5.000 και θ αφορά τους 4 πρώτους νικητές και 2 συμμετέχοντες σε κάθε αγώνισμα ή άθλημα, κατόπιν κλήρωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top