Αρνό Μπελτράμ: Ο Γάλλος αντισυνταγματάρχης που θυσιάστηκε στην ομηρία της Τρεμπ

Παραδόθηκε στον 25χρονο Μαροκινό τζιχαντιστή, Ρεντουάμ Λακντίμ

Στα τραύματά του υπέκυψε, το πρωί του Σαββάτου, ο Γάλλος αντισυνταγματάρχης της χωροφυλακής, ο οποίος πήρε τη θέση ομήρου, στην τρομοκρατική επίθεση της 23ης Μαρτίου στη Γαλλία.

Ο Αρνό Μπελτράμ παραδόθηκε στον 25χρονο Μαροκινό τζιχαντιστή, Ρεντουάμ Λακντίμ,  προκειμένου να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους που κρατούσε στο σούπερ μάρκετ της Τρεμπ.

Πρόκειται για το τέταρτο θύμα από την ισλαμιστική επίθεση.

Ο αντισυνταγματάρχης Μπελτράμ προσέφερε τον εαυτό του ως όμηρο στον τζιχαντιστή, δράστη των επιθέσεων στην Τρεμπ και την Καρκασόν, με αντάλλαγμα να απελευθερώσει άλλους ομήρους.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στον αξιωματικό δηλώνοντας πως «έπεσε ως ήρωας»  και αξίζει «τον σεβασμό και τον θαυμασμό ολόκληρου του έθνους». Επέδειξε «εξαιρετικό θάρρος και εξαιρετική αυταπάρνηση», πρόσθεσε ο Μακρόν σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ απέτισε φόρο τιμής στο «θάρρος και τον ηρωισμό» του 44χρονου. «Πέθανε για την πατρίδα του. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του, τη γενναιότητά του, τη θυσία του», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Χάρη στη βοήθεια του Μπελτράμ τερματίστηκε η τρομοκρατική δράση του ισλαμιστή εξτρεμιστή που άφησε πίσω του τέσσερις -πλέον- νεκρούς και 16 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Ποιός ήταν ο Αρνό Μπελτράμ

Γεννήθηκε στη μικρή πόλη Ετάν,  ήταν παντρεμένος και δεν είχε παιδιά. Εντάχθηκε στην αστυνομία το 2001. Αρχικά σε μια ομάδα θωρακισμένων οχημάτων (2002-2006) και στη συνέχεια εντάχθηκε στο πρώτο Σύνταγμα της Δημοκρατικής Φρουράς Προστασίας του Πρόεδρου της Δημοκρατίας μέχρι το 2010.

Από το 2010-2014 διετέλεσε επικεφαλής της Avranches Manche και αξιωματικός στο Παρίσι από το 2014 έως το 2017. Έφτασε στο βαθμό του Αντισυνταγματάρχη το 2016 και την 1η Αυγούστου 2017 έγινε αναπληρωτής διοικητής στην ομάδα της χωροφυλακής της Aude.

Μάλιστα, ο  Αρνό Μπελτράμ ειχε τιμηθεί με το μετάλλιο του Εθνικού Τάγματος της Αξίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε μετάσχει σε άσκηση προσομοίωσης τρομοκρατικής επίθεσης σε σούπερ μάρκετ.

Σε εκείνη την άσκηση εκτός από πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιώτες του 4ου συντάγματος της Λεγεώνας των Ξένων και 3ο RPIMa της πόλης Καρκασόν, ο Μπελτράμ μετείχε με εξήντα χωροφύλακες. «Φτάνουμε στο χώρο και εξοπλιζόμαστε με πιστόλια paintball, τα πάντα πρέπει να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα», ανέφερε.

Δυστυχώς, η άσκηση προσομοίωσης τρομοκρατικής επίθεσης σε σούπερ μάρκετ έγινε πραγματικότητα, με κατάληξη  το χειρότερο σενάριο για τον Γάλλο αντισυνταγματάρχη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top