Ρύθμιση για διαγραφή οφειλών ασφαλισμένων που έχουν χρεωθεί αδικαιολόγητα

Τι προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος

Ρύθμιση για διαγραφή οφειλών ασφαλισμένων

Νομοθετική διάταξη -που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή- δίνει τη δυνατότητα διαγραφής οφειλών ή απαλλαγής τους από πρόσθετες επιβαρύνσεις οι οποίες είχαν βεβαιωθεί, πριν από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ (έως 31/12/2016), σε βάρος παράλληλα ασφαλισμένων, λόγω αμφισβήτησης υπαγωγής ή μη σε δεύτερο φορέα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος ανέφερε ότι η εν λόγω διάταξη θα «δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς που αδικαιολόγητα έχουν χρεωθεί με οφειλές να τις διαγράψουν», αναφέροντας ως παράδειγμα τέτοιων αμφισβητούμενων οφειλών τις οφειλές δημοσιογράφων στον ΟΑΕΕ.

«Αυτό δείχνει και την καλή πορεία της χώρας που αποκτά πεδίο ελευθερίας να λύνει τέτοια προβλήματα, τα οποία παλαιότερα δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουν» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος. Παράλληλα, υπενθύμισε και άλλες θετικές παρεμβάσεις, που έχουν γίνει, όπως «η αποδέσμευση της επαγγελματικής ιδιότητας από την υποχρέωση ασφάλισης. Με τη διάταξη αυτή, δώσαμε τη δυνατότητα στους επιστήμονες, που επειδή είχαν την ιδιότητα, ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να έχουν έσοδα ...υπήρχαν χιλιάδες οφειλέτες τους οποίους κυνηγάει το σύστημα....Καταργήσαμε αυτήν την υποχρέωση. Αυτή ήταν δήμευση».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top