Στη Βουλή το νομοσχέδιο - μαμούθ για τα προαπαιτούμενα

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για εξωδικαστικό, νόμο Κατσέλη και φόρους

Πρώτη δημοσίευση: 21:59

Κατατέθηκε σήμερα το νομοσχέδιο στη Βουλή με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου, στις 12:00, ξεκινάει στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής, με τη διαδικασία του επείγοντος, η επεξεργασία του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Το πρωί της Τρίτης, 12 Ιουνίου, θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του στις επιτροπές.

Την Τετάρτη, 13 Ιουνίου, θα αρχίσει η συζήτησή του στην Ολομέλεια, η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ και θα ολοκληρωθεί την επομένη ημέρα, Πέμπτη 14 Ιουνίου, μέχρι τις 15:00, με την ψήφισή του.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο  

Όπως μετέδωσε ο οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, το νομοσχέδιο-μαμούθ προβλέπει μεταξύ άλλων:  

  • Εξωδικαστικό συμβιβασμό  και για τις οφειλές του 2017
  • Στο Νόμο Κατσέλη,  άρση τραπεζικού απορρήτου σε βάθος 5 ετών
  • Τα ασφαλιστήρια επενδυτικού χαρακτήρα θα αποτελούν τεκμήριο  
  • Καταργείται ο Φόρος Υπεραξίας Ακινήτων
  • Φορολογικά κίνητρα για… Hollywood made in Greece (κινηματογραφικές παραγωγές).  

Αισιόδοξη η Μέρκελ για το χρέος

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά στο εσωτερικό πάντως η ΄Αγκελα Μέρκελ δήλωσε αισιόδοξη για συμφωνία στο ζήτημα του χρέους.  «Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του Χρέους» δήλωσε συγκεκριμένα η καγκελάριος της Γερμανίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top