Μαλλιά - κουβάρια στον ΣΥΡΙΖΑ και ενημέρωση για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις – Τι αναφέρουν σε επιστολή τους οι βουλευτές Γεννιά, Ντζιμάνης και Καραγιάννης

Μαλλιά-κουβάρια σε ΣΥΡΙΖΑ Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις για τη διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για αναδοχή  από ομόφυλα ζευγάρια.  Οι βουλευτές που αντιδρούν ζήτησαν ή να αποσυρθεί η διάταξη ή να δοθεί χρόνος  ωρίμανσης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά κατέθεσε και επιστολή στην ΕΠΕΚΕ υπογεγραμμένη και από τους Γιώργο Ντζιμάνη και Γιάννη Καραγιάννη, όπου ζητά ξεκάθαρα την τροποποίηση της διάταξης, δίνοντας τη δυνατότητα αναδοχής μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια που «θα κριθούν κατάλληλα προς τούτο». «Ήδη οι αντιδράσεις είναι μεγάλες από τη πλειοψηφία των συμπολιτών μας καθώς η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να αποδεχτεί την τεκνοθεσία από ομόφυλα άτομα. Ούτως ή άλλως, ακόμα δεν έχει θεσμοθετηθεί η δυνατότητα σύναψης γάμου ομοφύλων, που λογικά και για λόγους ασφάλειας δικαίου θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να προηγηθεί της τεκνοθεσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή.

 Από τη πλευρά της πάντως η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου είπε πως δε μπορεί να γίνει διαχωρισμός μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών, καθώς τότε κινδυνεύει να καταπέσει στο σύνολό της η διάταξη.

Διαβάστε επίσης: Αναβρασμός σε ΣΥΡΙΖΑ για αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια και ΔΕΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top