Καμμένος: «Εξπρές του Μεσονυχτίου» η Τουρκία!

Χαρακτήρισε εκ νέου ομηρεία τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Με την ταινία «Εξπρές του Μεσονυχτίου», η οποία περιγράφει τη ζοφερή  κατάσταση που επικρατεί στις τουρκικές φυλακές, παρομοίασε ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος  το τουρκικό κράτος,  με αφορμή τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στη γειτονική χώρα.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους πριν τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας  των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε ζητήματα ανταλλαγής, διευκρινίζοντας πάντως ότι ούτε  η τουρκική πλευρά έχει θέσει παρόμοιο αίτημα.

«Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου» τόνισε συγκεκριμένα ο  κ. Καμμένος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς της ανταλλαγής ομήρων, επιμένοντας στον όρο «ομηρία» για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και υπενθυμίζοντας ότι τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι μόλις προ ολίγων ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης είχε διαφωνήσει με την χρήση του όρου «ομηρία» και είχε αναφερθεί σε «υπερτροφικό λόγο», ασκώντας κριτική στον πολιτικό του προϊστάμενο!      

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στη σύλληψη Τούρκου στον Έβρο για τον οποίο είπε «πιάσαμε και εμείς έναν», ενώ συμπλήρωσε  ότι δεν είναι κουρδικής καταγωγής.  Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι επρόκειτο αρχικά για 4 άτομα που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χτυπούσαν τις σιδεριές στα σύνορα για να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Οι τρεις από αυτούς φοβήθηκαν για τουρκικά πυρά και έπεσαν στο έδαφος ενώ ο τέταρτος πέρασε στην Ελλάδα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top