Στα μαχαίρια κυβέρνηση-ΝΔ για Aμερικανό πρέσβη, FBI και Novartis

Η διπλή παρέμβαση του Πάιατ για την έρευνα

Σφάζονται Μαξίμου-ΝΔ λόγω του… αμερικανού πρέσβη

Τα μαχαίρια βγήκαν ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση με αφορμή τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Πάιατ φέρεται να είπε στον πρόεδρο της ΝΔ πως «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Διαβάστε ακόμη: Διαψεύδει το Μαξίμου τη… διάψευση του πρέσβη των ΗΠΑ για το FBI

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν να αμφισβητήσει μέσω του Δημήτρη Τζανακόπουλου την είδηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο στη Βουλή για «διαρροές της αξιωματικής αντιπολίτευσης», καλώντας να κρατήσουμε μικρό καλάθι.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρέσβης έκανε retweet την είδηση όπως τη μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά και ΑΝΤ1, δείχνοντας προφανώς ότι επιβεβαιώνει τα όσα μεταδόθηκαν πως είπε στον κ. Μητσοτάκη.

Η συνέχεια δόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο σε ενημέρωσή του τόνισε πως μετά από επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, «ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη, ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis».

Διαβάστε ακόμη: Πρέσβης ΗΠΑ σε Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI για Έλληνες πολιτικούς

Ο Αμερικανός πρέσβης, πάντως, επέλεξε να τοποθετηθεί και πάλι, με αρκετά διπλωματικό τρόπο, δίνοντας έτσι ένα τέλος στο γαϊτανάκι επιθέσεων ένθεν και ένθεν.

«Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων» είπε ο κ. Πάιατ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top