Σκληρή κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αλλά και μεταξύ της αστυνομίας και των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, συνεχίζει να προκαλεί ο αριθμός των διαδηλωτών που βρέθηκαν χθες στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την Μακεδονία.

Διαβάστε ακόμη: O Τόσκας εξηγεί γιατί στο βίντεο της ΕΛΑΣ για το συλλαλητήριο ήταν σβησμένη η ώρα

Ο Νίκος Τόσκας επιμένει για 140.000 διαδηλωτές, ενώ οι διοργανωτές μιλούν για πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμου. Ωστόσο, το κυβερνητικό μέτωπο δεν είναι… αραγές καθώς ο Δημήτρης Μάρδας εκτίμησε ότι βρέθηκαν πάνω από 500.000 πολίτες στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία.

Διαβάστε ακόμη: «Άδειασμα» σε κυβέρνηση από Μάρδα: Μισό εκατομμύριο κόσμος στο συλλαλητήριο!

Σκληρή επίθεση στο Μίκη Θεοδωράκη που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο εξαπέλυσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Διαβάστε ακόμη: Τριγμοί στην κυβέρνηση: Το δημοψήφισμα για τη Μακεδονία τορπιλίζει τις σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας τον ΕΡΤ, έκανε λόγο «θλιβερή εξέλιξη» και για μετατόπιση του μουσικοσυνθέτη σε «θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες».

Διαβάστε ακόμη: Βόμβες Μπουτάρη: «Εμπρηστικός ο λόγος του Θεοδωράκη, δεν έπρεπε να πάει στο συλλαλητήριο»

Παράλληλα, απαντώντας στα περί «αριστερόστροφου φασισμού» που είπε ο κ. Θεοδωράκης, σημείωσε: «Δεν ξέρω αν αναφερόταν στον ίδιο τον εαυτό του και στο ίδιο του το παρελθόν».

 

Tags: