«Βέλη» από Μπακογιάννη σε Άδωνι για λύση χωρίς τον όρο «Μακεδονία»: Και εγώ θα ήθελα να είμαι η Σίντι Κρόφοντ

«Κόντεψα να πέσω από τον καναπέ ακούγοντας τον κ. Κοτζιά στην ΕΡΤ»

Τον κώδωνα του κινδύνου για μια σαλαμοποίηση της λύσης για την ονομασία των Σκοπίων έκρουσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο Action24.

Η βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων και σημείωσε πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχθεί η Ελλάδα να μην είναι απόλυτη η χρήση του erga omnes (έναντι όλων) για την ονομασία που ενδεχομένως θα συμφωνηθεί.

Η ίδια είπε πως η εθνική θέση, όπως διαμορφώθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2008, είναι «η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση έναντι όλων, που θα εμπεριέχει τον όρο “Μακεδονία”».

Μάλιστα, όταν ο δημοσιογράφος σημείωσε πως υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ που ζητούν λύση με ονομασία χωρίς τον όρο «Μακεδονία», είπε με έμφαση: «Και εγώ θα επιθυμούσα να είμαι η Σίντι Κρόφορντ».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η θέση της ΝΔ, όπως εκφράζεται επίσημα, δεν έχεi μεταβληθεί και βασίζεται στη θέση του Βουκουρεστίου.

Τέλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στη δημόσιο τηλεόραση, είπε: «Άκουγα τον κ. Κοτζιά να λέει ψέματα δημοσίως στη συνέντευξή του. Όταν του είπαν οι δημοσιογράφοι “πως θα πάει ο κ. Καμμένος στο ΝΑΤΟ ως υπουργός Άμυνας εάν δεν συμφωνεί με τη λύση για το θέμα της ονομασίας;”, είπε πως “δεν πάει ο υπουργός Άμυνας αλλά ο υπουργός Εξωτερικών”. Κόντεψα να πέσω από τον καναπέ!».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top