Ζάεφ: Θα αντικαταστήσουμε το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε αεροδρόμιο και λεωφόρους!

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του Star

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων επιβεβαίωσε στις δηλώσει του τις πληροφορίες του χθεσινού κεντρικού   δελτίου του Star ότι επρόκειτο να προβεί σήμερα σε κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα, δεσμευόμενος για την αντικατάσταση του ονόματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το αεροδρόμιο και κεντρικές λεωφόρους. Όπως και τελικά έπραξε, δεσμευόμενος μάλιστα για αυτό, κατά τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τη «τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου» στα Σκόπια, να ανακοινώνεται ότι μετονομάζεται σε «λεωφόρο Φιλίας»!                 

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Ζάεφ: Σύνθετη ονομασία με ισχύ έναντι όλων

«Είμαστε αποφασισμένοι και δεσμευμένοι να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και να συμβάλλουμε να ξεπεραστούν τα προβλήματα των δύο χωρών. Είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε μία γειτονιά ευημερίας  στα Βαλκάνια. Η πλειοψηφία των πολιτών και στις δύο χώρες θέλουν να είμαστε κοντά. Θέλουμε να είμαστε εταίροι στην ΕΕ και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Η λύση πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την εθνική αξιοπρέπεια των λαών μας» τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός της FYROM.

Πρόσθεσε ο Ζόραν Zάεφ:

«Θέλουμε να βρούμε λύση μετά από 25 χρόνια. Η χώρα μου θα αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο και τις λεωφόρους. Αυτό δείχνει ότι δεν έχουμε αλυτρωτικές σκέψεις έναντι του γείτονά μας. Με τον κ. Τσίπρα συζητήσαμε ήδη για αυτό. Θα παραμείνουμε δεσμευμένοι υπό τον ΟΗΕ, οι υπουργοί Εξωτερικών θα είναι υπεύθυνοι για την διαδικασία υπό την δική μας επίβλεψη».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top